Hindrich elmondta, miért irigyli a FCSB kapusát


A fiatal kolozsvári kapus azt is elárulta, melyik csapatnak szurkol, és mit szólna az U megkereséséhez.

A napokban Csehország és Németország ellen vívott felkészülési mérkőzést a román labdarúgó U20-as válogatott, a két mérkőzés között pedig a szurkolók kérdéseire válaszolhatott Hindrich Ottó. A beérkezett kérdések közül a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sajtófelelőse kiválasztotta a tíz legérdekesebbet és ezekre kellett válaszolnia a Kolozsvári CFR 19 éves kapusának.

A válaszok közül kiderült, hogy Hindrich leginkább családjának tartozik köszönettel, amiért „jóban-rosszban” támogatják, valamint első edzőjének, Mezei Jánosnak, aki tíz évig foglalkozott vele a CFR utánpótlás-csapatainál. Azt is megtudhattuk, hogy Ottó kedvenc csapata az Arsenal, még a Thierry Henry és Robin van Persie fémjelezte időkből.

Ugyan Ottó még nem volt 18, amikor bemutatkozhatott az élvonalban a Botosani elleni 2-0-ás idegenbeli győzelem alkalmával a tavalyi szezon rájátszásában, nem ezt tartja élete legnehezebb mérkőzésének. Hanem amikor alig 15 évesen először léphetett pályára a felnőttek között a III. osztályban. „Legalább három évvel voltam fiatalabb minden csapattársamnál, nagyon izgultam”, eleveníti fel mosolyogva.

Az egyik legérdekesebb kérdés talán az volt, hogy a román válogatott kapusainak mely tulajdonságát szeretné leginkább „kölcsönvenni”. Szinte gondolkodás nélkül jött is a válasz: „Andrei Vlad (FCSB) lábjátékát”.

Szintén nem kellett gondolnia, amikor azt válaszolta, soha nem szerződne a városi rivális Kolozsvári Universitateához! „Tizenkét éves korom óta vagyok a CFR-nél, ez a kedvenc csapatom”. Ha viszont a világbajnoki és a Bajnokok Ligája részvétel között kellene választania, akkor a vébészereplést részesítené előnyben.

És hogy mit jelent számára a labdarúgás? „Nem tudom elképzelni az életemet foci nélkül. A mindennapi stressztől való megszabadulást jelenti számomra”, vallja. Ha pedig mégis, akkor talán informatikus lenne, „mert ez jól ment a középiskolában”, teszi hozzá.

Hindrich a Csehország elleni mérkőzésen végig a pályán volt, a németek ellen pedig a második félidő derekán adta át a helyét riválisának. Az élvonalban sajnos továbbra is várnia kell második fellépésére, a második osztályban viszont tavaly 18 találkozón lehetőséget kapott a Temesvári Politechnica együttesében.

fotók: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei