Élen maradt a GYHK, dobogón a Sportklub


Erdélyi sikerek az Erste Ligában.

 Három erdélyi helyszínen dobták be a korongot a jégkorong Erste Ligában. A legpikánsabb összecsapást Gyergyószentmiklóson rendezték, ahol az egy nappal korábban a táblázat élén helyet cserélő felek találkoztak. Azaz a GYHK és a Ferencváros.

Gyergyói HK – Ferencváros-Telekom 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)
Gólszerzők: Bodó (31., 59.), Haaranen (33.), Orbán (38.), illetve Tamminen (22.).
 
Az első felvonásban sok volt a kiállítás. Rögtön a mérkőzés elején Nagy Gergő és Császár kapott össze, majd Bohunicky és Sárpátki. Gól viszont nem született az első 20 perc során, annak ellenére, hogy a Fradi dolgozott ki több helyzetet.
 
A zöld-fehérek a második harmad elején Tamminen révén előnybe kerültek, ám ezt követően a Gyergyó fórjaival – a Fradi ritka fegyelmezetlenül játszott – jól gazdálkodva fordított. A visszatérő Bodó kettős előnyből talált be, majd Haaranen és Orban sima fórból.
 
A GYHK emberhátrányos védekezése eközben jól működött, az utolsó harmadban kulcspillanataiban is. A meccset Bodó üreskapus gólja zárta le. Az FTC sorozatban másodszor kapott ki, a Gyergyó hatot nyert sorozatban és megőrizték vezető helyüket a tabellán.
 
Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők: Gecse (9.), Kuljas (18.), Fodor (25.), Sofron (47.), illetve Walker (36.).
 
Önbizalomtól duzzadó és erőtől kicsattogó Csíkszeredai Sportklub fogadta az egy nappal nagy zakót kapó DVTK Jegesmedvéket. A csíki oldalon több hiányzó is volt, ám ennek ellenére sikerült jól indítani a meccset. Az első harmadban kétgólos előnyt épített fel. A második felvonásból bő négy perc telt el, amikor Fodor Csanád növelte a különbséget. A DVTK három fórt is kapott egymás után, de ezekkel nem tudott élni, ám a szépítés így is összejött. Más azonban már nem, mivel Adorján Attila jól védett egykori csapata ellen, Sofron István pedig belőtte szezonbeli hetedik találatát.
 
A Csíkszereda harmadik meccsét is megnyerte az edzőváltás óta és felléptek a második helyre, a Jegesmedvék viszont hat egymás utáni vereségnél járnak.
 
Brassói Corona – Debreceni DEAC 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)
Gólszerzők: Hunt (6.), Kovács M. (34.), Machala (35.), Gliga (54.), illetve Turcotte (24.), Kloz (56.).
 
A DEAC ezúttal is jó teljesítménnyel rukkolt elő, ám ez most sem ért pontot Brassóban. A debreceniek ötvenszer lőttek, de Polc kettőt nem tudott csak hárítani. A másik oldalon ezúttal Gönczi kapott lehetőséget, a brassóiak hatékonyabbak voltak, négyszer is bevették a kapuját. A Corona 4–1-re lépett el, innen pedig nem tudott már felállni a vendég gárda. Valchar ezúttal az előkészítésből vette ki a részét, két asszisztja volt.
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei