Elrontott stadionavató


Vereség az új trénerrel.

 Kettős ünnepségre készült a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK első ligás labdarúgócsapata, amely a román bajnokság 12. fordulójában a FC Voluntarit fogadta.

Méghozzá új edzővel és új stadionnal. A csapat kispadján ugyanis bemutatkozott a frissen kinevezett Cristiano Bergodi, aki Leo Grozavut váltotta a kispadon. A harcedzett olasz tréner nem volt könnyű helyzetben hiszen alig egy héttel a kinevezése után csodát nem lehetett tőle várni, ami a csapat felrázását illeti.
 
Ugyanakkor tanítványai számára plusz motivációt jelenthetett volna, hogy immár nem a megszokott szemerjai stadionban fogadhatta ellenfelét, hanem az újonnan átadott az ország legmodernebb stadionjában. Ünnepre hangolódott a Sepsi OSK, amely szurkolói a meccs előtti napon, a klub felhívására, még a stadion berendezésben is segítettek.
 
Az egy nappal korábbi segítség viszont nem volt túl hálás a meccsen, hiszen annak 10. percében már füttykoncerttel élt a mutatott játékot illetően… 
 
Csapnivaló küzdelem folyt a pályán. Az első helyzetet a 16. percben jegyezhettük, amikor Costin próbálkozott egy távoli lövéssel. Majd alig hat perc múlva megzörrent Niczuly hálója: Gheorghe remek ugratásával Costin lerázott magáról két védőt, majd a hálóőrt is becsapva szerzett vezetést a vendégeknek, akik remek formában érkeztek Sepsiszentgyörgyre. A Voluntari ugyanis legutóbb augusztus 22-én, Aradon, szenvedett vereséget. Az azóta eltelt öt fordulóban rendre győztesen hagyta el a játékteret.
 
A gól felhozta a vendégeket, akik igyekeztek megragadni a momentumot. Nem sikerült, majd a félidő hajrájára egyre nagyobb volt a hazai nyomás. Helyzetecskékig eljutottak, de a várva várt egyenlítő találat nem jött.
 
A pihenőt követően a háromszékiek még nagyobb elánnal jöttek ki a pályára. Folyamatosan jöttek a lehetőségek, de a remekül tömörülő voluntari védelmet nem lehetett feltörni. A védekezésről megfeledkező OSK-t egy remekbe szabott ellentámadás végén pedig mattolta is az ellenfél az 54. percben.
 
Újabb sokk.
 
A Sepsi viszont nem adta fel. 10 percre rá Golofca ziccert rontott, majd a 67. percben Achahbart buktatták a büntetőterületen belül. A jogos büntetőt viszont Luckassen borzalmasan végezte el. Popa kiütötte a játékszert. 
 
Ment előre a Sepsi. Jöttek a helyzetek, de némi szerencse is kellett a szépítő találathoz. A 80. perben a csereként beálló Bojic megpattanó lövése becsapta, az amúgy remekül teljesítő Popát. Jöhetett a hajrá, de a vendég reteszt nem lehetett feltörni. Mitrea távolról elvégzett szabadrúgása, amely kevéssel ment mellé, volt a legnagyobb hazai lehetőség.
 
A Sepsi stadionavatója így nem sikerült jól, miként Bergodi bemutatkozása sem. A három pont pedig a Voluntari zsebében landolt, amellyel megerősítették dobogós helyezésüket.
 
Labdarúgó 1. Liga, 12. forduló
Sespsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FC Voluntari 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Petar Bojic (80.), illetve Ionuț Costin (22.), Vadim Rață (54.).
Sepsi: Niczuly – Dimitrov, De Sousa, Mitrea, Ipsas – Achahbar (Bojic 70.), Fofana (Chunchukov, 78.), Golofca (Ștefănescu, 70.) – Bărbuț (Askovski, 62.), Luckassen, Aganovic (Păun, 62.) Edző: Cristiano Bergodi.
FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Meleke (Achim, 90.), Tamaș, Armaș, Briceag – Costin, Droppa, Rață (Tavares, 90.) – Nemec (Fülöp L., 72.), Gheorghe (Lopes, 82.). Edző: Liviu Ciobotariu.

A rovat legfrissebb hírei