Becze is az Eb-selejtezőre készülő bő keretben


A román U17-es válogatott hazai rendezésű tornán harcolhatja ki a továbbjutást.

Október 20. és 26. között Romániában rendezik a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság selejtezői 6. csoportjának küzdelmeit, amelyben a házigazda mellett Németország, Oroszország és San Marino szerepel.

Daniel Mogosanu szövetségi kapitány 25 bős bő keretet hirdetett, ezt fogja majd 20 főre szűkíteni. A bő keretben helyet kapott Becze Mátyás, az FK Csíkszereda fiatal kapusa is. A keretbe a legtöbb játékost a Farul adja, szám szerint hetet, míg a második a Kolozsvári Universitatea négy labdarúgóval: Alexandru Faragau, Matei Moraru, Darius Nistor és Raul Nistor. Érdekesség, hogy zsenge korosztályról van szó ugyan, de már négyen is légiósok: a Rómában született Matteo Dutu a Lazio, a nagyváradi Luca Popa a Venezia, a Spanyolországban született Adrian Caragea a Sassuolo, Mario Tudose pedig a Benfica játékosa.

Románia előbb 20-án Oroszországgal, majd 23-án Németországgal, végül 26-án San Marinóval mérkőzik Mogosoaián. Az első két helyezett, valamint a 13 csoport négy legjobb harmadikja jut tovább. Az Európa-bajnokságot 2022-ben Izraelben rendezik majd.

fotó: ww.facebook.com/matyas.beczemathe.7

 

A rovat legfrissebb hírei