Hindrich Ottó sem tudta megakadályozni a CFR idei második legsúlyosabb bajnoki vereségét


Elveszítette a „vasutas derbit” az újonc Rapid ellen a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR.

Tíz győzelemmel és egy vereséggel a háta mögött utazott Mioveni-be a címvédő Kolozsvári CFR labdarúgócsapata a bajnokság 12. fordulójában, a házigazda Rapid viszont alaposan meglepte az erdélyieket és 2-0 arányban megnyerte a „vasutas rangadót.

A kolozsváriak mestere, Dan Petrescu már akkor megdöbbentette a nézőket, amikor a csapatok megjelentek a játékoskijáróban: Cristian Balgradean helyett ugyanis Hindrich Ottó volt a csapat kapusa. A mindössze 19 éves hálóőr eddig egyetlen élvonalbeli mérkőzését 2020 június 20-án játszotta Botosani-ban. Akkor a CFR 2-0-ra nyerni tudott. Annak, hogy ezúttal ismét lehetőséget kapott, meglehetősen prózai, amolyan romános oka van: a Román Labdarúgó Szövetség előírása szerint ugyanis minden csapatban pályán kell lennie legalább egy 21 évnél fiatalabb játékosnak….

Hindrich élete második élvonalbeli mérkőzésén sem vallott szégyent, de nem tudta megakadályozni, hogy a meddő mezőnyfölényben, de indiszponáltan, ötlettelenül játszó csapata vereséget szenvedjen. A Rapid, amely öt nyeretlen mérkőzés után fogadta semleges pályán a CFR-t, gyakorlatilag saját, „petrescus” fegyverével verte meg a kolozsváriakat: kontrákkal. A 27. percben rendesen bealudt az erdélyi védelem, a bukarestiek ugyanis saját térfelük közepén végezhettek el beadást, majd három húzásból Adrian Balan egy az egyben vezethette a labdát Hindrich, aki kiszolgáltatott helyzetében nem tudott menteni. Mint ahogy nem volt esélye az 55. percben sem, amikor ugyanaz a Balan 6 méterről lőtt a kapujába. A kolozsvári születésű hálóőr ezzel szemben a 7. percben egy távoli bombát hatástalanított hatalmas vetődéssel, majd a 63. percben a kilépő ellenfél lábáról szedte fel a labdát.

A másik kapu előtt Horatiu Moldovannak nem sok dolga akadt, a szünet előtt Alexandru Chipciu távoli lövését, a pihenő után Ciprian Deac szabadrúgását kellett védenie.

Tíz győzelem mellett tehát a Kolozsvári CFR elszenvedte második vereségét is, amely egyben a legnagyobb arányú a FCSB otthonában 2021 márciusában kapott 3-0-s zakó óta. Ezzel együtt a „fellegváriak” 30 ponttal állnak a bajnoki tabella élén, 6 ponttal megelőzve a FCSB-ét és a Voluntarit.

fotó: frf.ro / www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei