Ronaldoi győzelem Medgyesen, öngóllal nyert az Arad Videók


Ritkán látható bombagólokkal intézte el a Dinamót a Gaz Metan középpályása, Ronaldo Deaconu.

Ronaldo egymaga döntötte el csapat mérkőzését, olvashattuk ezt az elmúlt három évtizedben nem egyszer. Legyen szó a brazil világbajnok Ronaldo Luis Nazario da Limáról, vagy a portugál Európa-bajnok Cristiano Ronaldóról. Ezúttal viszont a román élvonalbeli Liga 1 legutóbbi, 12. fordulójában döntötte el Ronaldo Deaconu a Gaz Metan és a Dinamo közötti összecsapást. Nem is akármilyen gólokkal…

A 24 éves középpályás ugyanis előtt a 36. percben jó 32-33 méterről bombázott szegény Mihai Esanu kapujába, két perccel később pedig 25 méterről tette ezt meg ismét. Mindkét találatot valamennyi Ronaldo megirigyelte volna….

A Dinamo csak a 84. percben a korábban a Kolozsvári CFR-t és a Diósgyőrt is megjárt észak-macedón Mirko Ivanovski büntetőjével tudott válaszolni, így a Gaz Metan megszerezte szezonbeli 3. győzelmét.

Nem túlzás azt állítani, jelenleg a Sepsitől szerződtetett Deaconu viszi a hátán a medgyesi gárdát, az erdélyiek 10 bajnoki góljából ugyanis ötöt készített elő, kettőt ő maga szerzett. További érdekesség, hogy eddigi 15 élvonalbeli találatából 11 a tizenhatoson kívülről született…

Három döntetlen és egy vereség után nyert ismét az Aradi UTA is, Bálint László György tanítványai Radiu Negru 13. percben vétett, nem akármilyen öngóljával győzték le 1-0-ra hazai pályán az újonc FCU Craiovát.

 

fotó: www.facebook.com/GazMetanMediasOficial

 

A rovat legfrissebb hírei