Minifoci: Nagyváradi bronz Antalyában


A cégek és intézmények Európa-kupáján négy erdélyi csapat indult, hárman bejutottak a negyeddöntőbe.

A törökországi Antalyában rendezték meg október 14-16. között a cégek és intézmények minifoci-csapatainak Európa-kupáját, az úgynevezett Euro Business Cupot. A tornán négy erdélyi csapat is indult, hárman bejutottak a negyeddöntőbe, mi több, a Nagyváradi Dedeman együttese végül a harmadik helyen végzett, miután a kisdöntőben 1-1-es döntetlen után büntetőkkel legyőzte a bukaresti Catena Racing Teamet.

A román bajnoki címvédő Nagyvárad, soraiban Zetényi Csabával, a C csoportban került besorolásra, ahol 4-3-ra legyőzte a szlovák Partners (fotó, középen) csapatát, majd 2-1-re kikapott a moldvai MAIB-től, végül 9-4-re lelépte a török Quick Margast (fotó, fent). Ezt követően az egyenes kieséses szakaszban úgy érezhették magukat a nagyváradiak, mintha a román bajnokságban játszanának: a nyolcaddöntőben 2-1-re verték a hadsereg csapatát, az Armata Galacot, majd a negyeddöntőben 3-0-ra a Valeo Temesvárt. Az elődöntőben azonban nem bírtak az ukrán Agromattal, amely 3-2-re nyert, a kisdöntőben pedig 1-1-es rendes játékidő után büntetőkkel 6-4-re győzték le a bukaresti riválist.

Szintén továbbjutott csoportjából, méghozzá az első helyről a Gemina Kolozsvár, amely nyitányként 5-1-re verte a mezőny egyetlen magyar csapatát, a Bestrongot (fotó), majd következett két török csapat: a Demirkaya Sigortát 7-5-re, az Aselsant 6-2-re verte a „kincses városból érkező” gárda. A nyolcaddöntőben a szlovák Partners sem okozott gondot (3-0), a negyeddöntőben viszont a későbbi győztes orosz Volna útjukat állta 4-1-es győzelmével.

A Temesvári Valeo a harmadik helyről lépett tovább a csoportjából, miután 5-3-ra kikapott az angol Balmától, majd 6-0-ra az ukrán Agromattól, végül 5-0-ra kiütötte a török Tesla Groupot. A nehézkes kezdés után a nyolcaddöntőből is sikerült továbbjutniuk a bánságiaknak, 3-3-as döntetlen után büntetőkkel 9-8-ra legyőzve az orosz Energometet. A negyeddöntőben aztán jött a Nagyváradi Dedeman….

A negyeddöntőbe egyedül a Tenaris Silcotub nem jutott be, pedig a csoportból a zilahiak is továbbléptek, miután 3-2-re kikaptak a későbbi győztes Volnától, de 4-1-re legyőzték a török SGS-t (fotó, lent), majd 7-5-re a moldvai Moldinconbankot. A törökök elleni utolsó találatot Veres Pál István jegyezte. Veresék számára a végállomást aztán a moldvai MAIB jelentette a nyolcaddöntőben, amely 3-2-re győzte le a szilágyságiakat.

A tornán 12 ország 22 csapata és 330 játékosa 46 meccsen döntötte el, hogy az Euro Business Cup 2021-es győztese az orosz Volna, amely nem ismert feltételes módot és a döntőben 2-0-ra győzte le az ukrán Agromatot.

 

fotók: www.eurobusinesscup.com/

A rovat legfrissebb hírei