Zajlik az élet a Sepsi-SIC-nél


Távozó, bajnoki meccs és Európa Kupa találkozó.

 Egyáltalán nem úgy alakulnak a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatánál a dolgok, ahogyan azt az idény előtt eltervezték.

A csapat bár nagyon közel volt a bravúrhoz, hogy ott lehessen az Euroliga főtábláján végül ez nem jött össze és a Sepsi Arénában szervezett selejtező csoportkörből a Szekszárd lépett tovább.
 
A román bajnokság első sima meccse után viszont hatalmas és nem várt pofonba szaladtak bele a legnagyobb rivális Szatmárnémeti VSK otthonában, amelyet az Európa Kupa csoportkörének első fordulójában sem sikerült felejtetni és Ukrajnában is súlyos vereséget szenvedtek.
 
A hazautazás után jöttek az első hírek is a csapatról. Közös megegyezéssel szerződést bontottak a 36 esztendős orosz Marina Bas-al.
 
A csapatot viszont ez sem igazán rázta fel. A román bajnokság harmadik fordulójában alaposan megszenvedtek az addig lesajnált Konstancai Phoenix ellen és döcögős kezdés után végül 79–61 arányban tudtak győzedelmeskedni.
 
Az élet viszont nem áll meg és Zorán Mikes tanítványai számára máris itt van az újabb feladat. Ma este 19.00 órától hazai pályán fogadják a török Elaig Il Özel csapatát az Európa Kupa második fordulójában.
 
A török együttes a selejtezőben harcolta ki az Európa Kupa-részvételt, majd az első fordulóban hazai környezetben győzött az UNI Győr ellen. A török bajnokság az előző hétvégén kezdődött meg és a Sepsi-SIC ellenfele pedig otthon szenvedett vereséget.
 
Ma nehéz mérkőzés vár ötszörös bajnok és hatszoros kupagyőztes háromszkiekre, ezért szükségük van a biztatásra.
 
A hatályos járványügyi szabályok értelmében az ülőhelyek 30 százaléka használható, vagyis 930 személyt engedhetnek be a Sepsi Arénába. A találkozóra csak az oltási bizonylattal rendelkezők léphetnek be, valamint azok, akik igazolni tudják, hogy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. A belépés 18 éves korig ingyenes, felnőtteknek 15 lej. Jegyelővételre nincs lehetőség.
 
Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei