Bizonyított a Sepsi SIC


Első győzelem az Európa Kupában.

 A női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének második fordulójában hazai pályán lépett pályára a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC csapata. A Zorán Mikes által dirigált együttes az első fordulóban súlyos vereséget szenvedett Ukrajnában a BC Prometey ellen, hogy ezúttal a szintén jobb lábbal kezdő török Elazig Il Özel Idare csapatát lássák vendégül.

A háromszéki alakulat ezúttal összekapta magát és már az első negyedben megnyugtatónak mondható 10 pontos előnyt kovácsolt össze magának. A második negyed viszont már sokkal kiegyenlítettebb volt. A török csapat összekapta magát védekezésben és hat pontra megközelítette a hazaiakat.
 
A szünetet követően is maradt a kiegyenlített játék és maradt a hat pontos előny a Sepsi-SIC-nél. A hajrát pedig a hazaiak jobban bírták. Összeállít a védekezés is és végül 15 pontos győzelmet arattak.
 
A csoport másik meccsén a Prometey másodjára is magabiztos sikert könyvelt el, ezúttal az UNI Győr otthonában.
 
A Sepsi-SIC a következő fordulóban is hazai pályán lesz érdekelt, október 27-én, amikor a győri csapat érkezik a Sepsi Arénába.
 
Európa Kupa, B csoport, 2. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Elazig Il Özel Idare 62–47 (21–11, 9–13, 13–13, 19–10)
Sepsi-SIC: Pašić 8, Wallace 6, Miljković 10, Orbán 7, Fraser 19, Neagu 2, Botos, Ghizilă, Cătinean, Croitoru, Nemes, Podar 10.
 
UNI Győr – BC Prometey 83–117 (18–24, 23–38, 20–27, 22–28)
 
Fotó: Sepsi SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei