Buzogány főszereplésével harmadik fordulóban a Nagybánya


A Minaur mindkét mérkőzést hazai pályán játszva jutott túl a Hapoel Asdodon.

Bejutott az EHF Európa Kupa harmadik fordulójába a Nagybányai Minaur férfi kézilabda csapata, miután mindkét találkozón legyőzte az izraeli Hapoel Asdodot. A két fél megállapodása értelmében mindkét mérkőzést a nagybányai Lascar Pana sportcsarnokban rendezték. A Buzogány Barnával és Nagy Róberttel felálló hazaiak előbb 35-32-re, majd 33-29-re nyertek.

A pénteki első találkozót a vendégek kezdték jobban, el is léptek 6-2-re. A Minaur csökkentette ugyan a hátrányát, de egyenlítenie nem sikerült, így a szünetben 17-14-re vezetett az Asdod. A második félidőben aztán viszonylag gyorsan egyenlített a Nagybánya (18-18), majd át is vette a vezetést. A hazai feltámadásnak nagyban köze volt ahhoz is, hogy amíg az első 20 percben Oz Izak kapus kilencszer is védeni tudott, addig a hátralévő 40 percben mindössze egyszer!

A másik kapuban Buzogány Barna (fotó) hat védést mutatott be, egy hetest is megfogott, az erdélyiek pedig 35-32-re nyertek.

A szombati visszavágón már valamivel egyértelműbb volt a helyzet. A Minaur szinte végig vezetett, az első félidőt 18-16-ra nyerte és ugyan a vendégek 20-20-nál még egyenlíteni tudtak, a hazaiak 33-29-re győztek.

Buzonyág ezen a találkozón 9 védést mutatott be, míg Nagy Róbert, az első összecsapáshoz hasonlóan, ezúttal sem tudott gólt szerezni. A hazaiak legeredményesebbje mindkét meccsen Milan Kotrc volt, aki előbb 11, majd 9 góllal terhelte meg az ellenfél kapuját.

fotók: www.facebook.com/csminaur

 

A rovat legfrissebb hírei