Sepsi SIC: Kettőből kettő


Hazai pályán.

Az ukrán Prometey ellen elszenvedett súlyos vereséget követően a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata a török Ozel Idare ellen visszatért a helyes útra, ami az Európa Kupában való szereplést illeti.

A Zorán Mikes által dirigált háromszéki lányok a csoport harmadik fordulójában a kvartettben még nyeretlen UNI Győr csapatát látták vendégül.

A hazai csapat 6–1-gyel nyitotta a mérkőzést. Mindkét gárda elég pontatlanul dobott, így nem potyogtak sűrűn a kosarak. A Győr láthatóan nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, ám támadásban továbbra is ritmustalanok voltak, így előnyben voltak a hazaiak. A Sepsi viszont nem tudott meglógni, ám a nyolcpontos előny így is tekintélyesnek volt mondható. A második negyedeben a hazai csapat beragadt és a Győr egy parádés 14–3-as öt perccel átvették a vezetést (24–27). A Sepsi rendezte a sorait, és ismét előnybe került, de továbbra is jól védekezett az ellenlábas így a nagyszünetben mindössze négy pont volt a különbség (35–31).

A fordulást követően rögtön beesett egy hazai tripla. Nagyon hullámzó volt a játék: előbb feljöttek a vendégek három pontra (40–37), de egy hazai dupla, majd tripla után Iványi Dalma, a vendégek mestere, időt kért. Tíz ponttal ellépett a folytatásban a házigazda (47–37), egy 7–0-val viszont megint nyílt lett a találkozó. A szakasz hajrájában 49–47-nél a Sepsi dobott egy triplát, a zárófelvonás pedig 54–47-es hazai vezetésnél kezdődött.

Ebben egy 5–0-val nyitott a Sepsi, mellyel tíz pont fölé nőtt a különbség. Nem omlottunk össze a Győr, erőt merítettek és mínusz háromra feljöttek (61–58). Jött is a hazai időkérés.

Az utolsó percek idegőrlő csatát hoztak végül a többet szabálytalankodó vendégeknek nem volt esélyük a fordításra és a Sepsi-SIC öt ponttal behúzta a meccset.

A Sepsi-SIC a következő fordulóban is hazai pályán lép pályára az ukrán Prometey, akik tökéletes mutatóval vezetik a csoportot, míg a Győr hazai pályán fogadja a török Özel Idaret. A találkozókat november 3-án rendezik.

Európa-kupa, B csoport, 3. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – UNI Győr MÉLY-ÚT 70–65 (21–13, 14–18, 19–16, 16–18)
Sepsi:
Ghizila 6/6, PASIC 15/3, WALLACE 10, FRASER 26, Orbán 2. Cs.: Neagu 3/3, Catinean 3/3, Podar 5/3. Edző: Zoran Mikes.
UNI Győr: Ruff-Nagy 7/3, DOMBAI 12/6, Török Á. 4, OROSZOVÁ 13/9, MOMPREMIER 19. Cs.: Colley 6, Varga Zs. 4, Révész, Markovic. Edző: Iványi Dalma.

Elazig Il Özel Idare – BC Prometey 66–78

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei