Ami nem megy a bajnokságban, megy a kupában


Negyeddöntős a Sepsi OSK.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban igencsak döcög a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szekere, amelyen segíthetett egy Román Kupa diadal, legalábbis lelkiekben.

A Cristiano Bergodi által frissen átvett alakulat a FC U Craiova 1948 vendége volt a sorozatban a negyeddöntőbe jutásért kiírt egy felvonásos párharcban.

A Szörényváron megrendezett összecsapás első perceiben alaposan belekezdtek a felek. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, majd apránként a zöldben játszó háromszékiek átvették a játék irányítását. Előbb Stefanescu keresztbe lőtt labdája volt veszélyes, majd a félidő hajrájában jött a vezető találat is, némi szerencsével. Achahbar lövése megpattant Gajic fején, így a játékszer a hálóba kötött ki.

A második felvonásra nagy erőket mozgatott meg a hazai csapat az egyenlítés érdekében, de Bergodi jól összerakta a védelmet és a Craiova nem találta a rést rajta. Sőt a 60 percben Asovski lábában volt a második találat, de a ziccerét elhibázta.

A hajrához közeledve Niczulyon volt a „világ szeme”, aki kitolta a léc alól Marquet szabadrúgását, majd gyorsan „kiharcolt” magának két sárga lapot. Előbb időhúzás gyanánt, majd egy kakaskodás főszereplőjeként. Helyére Aganovic állt be, de védésig nem jutott.

A Sepsi OSK továbbjutott a sorozat negyeddöntőbe és jó szívvel készülhetnek a hétvégi Bukaresti Dinamo elleni fontos bajnoki összecsapásra.

Román Kupa, nyolcaddöntő
FCU Craiova 1948 – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1 (0–1)
Gólszerző:
Achahbar (38.).
FCU: Popa – Negru, Kovacic, Gajic, Huyghebaert (Bușu, 73.) – Baeten (Vieira, 55.), Asamoah, Van Durmen (Raicea, 55.) – Sidibe, Bălan (Ondaan, 73.), Marquet. Edző: Flavius Stoican.
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 79.) – Gonzalez, Păun, Achahbar (Aganovic, 79.) – Askovski (Bărbuț, 67.), Ștefănescu (Golofca, 89.), Luckassen (Csuncsukov, 79.). Edző: Cristiano Bergodi.

 

A rovat legfrissebb hírei