Kutyaütő háromszékiek


Hengerelt a Sepsi OSK.

Közel négy hónapos nyeretlenségi sorozatot igyekezett megtörni a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Cristiano Bergodi által vezényelt háromszékiek egy szintén pocsék formában levő Bukaresti Dinamót láttak vendégül.

Az alsóházi rangadót a vendég „kutyák” kezdték jobban és rögtön az első percekben két veszélyesebb akciót is vezettek. A meglepett hazaiak hamar rendezték a soraikat és átvették a játék irányítását.

Sőt a 22. percben már kettővel mentek. Mindkét gólt Ștefănescu szerezte Achahbar előkészítése nyomán. Ștefănescu nagyon közel volt a mesterhármashoz is. Két védő szorításában egyedül lépett ki Ilievvel szemben, ívelése átjutott a kapuson, ám a labda kapu mellett ért földre.

Három null helyett viszont jött a kettő egy. A vendégek a félidő végén szabadrúgáshoz jutottak. A mintegy 30 méterről elvégzett szabadrúgást a Niczulyt helyettesítő Began kiütötte, de jött Torje és távolról a kapuba bombázott. A visszajátszásokon látszott, hogy a szabadrúgást megelőzően les volt…

A második félidőben nem engedett többet a Sepsi OSK. Hamra visszaállhatott volna a kétgólos különbség, de Luckassen találatát érvénytelenítették a játékvezetők lesre hivatkozva. A visszamutatásokon egyértelműen látszott, hogy szó sincs erről…

Az OSK-t nem törte meg a meg nem adott gól és magabiztos játékot mutatott. A 70. percben pedig jött Eder szabadrúgása, amelyet Mitrea bólintott a hálóba. A hajrában pedig sikerült a kiütés. Barbut jobboldali akciója után szépen passzolt a középen tisztán érkező Fofana elé, aki feliratkozott a gólszerzők lajstromára.

A Sepsi megérdemelt győzelmet aratott és felkapaszkodott a 11. helyre. Hátrányuk a felsőházi rájátszástól 10 pont.

1. Liga, alapszakasz, 14. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Bukaresti Dinamo 4–1 (2–1)
Gólszerzők:
Ștefănescu (14., 22.), Mitrea (72.), Fofana (86.), illetve Torje (39.).
Sepsi OSK:
Began – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu (Golofca, 80.) – Gonzalez (Fofana, 80.), Păun, Dumitrescu – Achahbar (Damașcan, 64.), Askovski (Bărbuț, 74.), Luckassen (Csuncsukov, 74.). Edző: Cristiano Bergodi.
Dinamo: Iliev – Sorescu, Pinto, Popa (Grigore, 42.), Radu – Torje, Espinosa, Itu (Țîră, 79.) – Măgureanu (Crețu, 79.), Matei (Bani, 90+1.), Ivanovski (Vestenicky, 90+1.). Edző: Mircea Rednic.

Fotó: gsp.ro

A rovat legfrissebb hírei