Csíkszereda: két korosztály a felsőházban


Most jön a neheze.

 Véget értek az U19-es, az U17-es és az U16-os labdarúgó utánpótlás Elit Liga alapszakasz mérkőzései. Az FK Csíkszereda két korosztályos alakulata lesz ott a felsőházi rájátszásban. Ez a Sepsi OSK-nak nem jött össze.

Az U19-es és az U17-es bajnokság Elit Ligájában részt vevő 24 csapatot földrajzi kritériumok szerint két csoportra osztották. A Sepsi OSK a keleti, míg az FK Csíkszereda a nyugati csoportba került. 
 
Az U19-es korosztályban a Sepsi OSK a csoportja hetedik helyén zárta négy győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel, négy ponttal lemaradva felsőházi rájátszást érő hatodik helytől. A csoportot a várakozásoknak megfelelően a tavalyi ezüstérmes Konstancai Farul húzta be, megelőzve a Bukaresti Dinamót és a FCSB-t.
 
A másik ágon volt érdekelt a bajnoki címvédő FK Csíkszereda és a második helyen zárt nyolc győzelemmel és három vereséggel. Az első helyet a Kolozsvári U szerezte meg. A felsőházba további két kolozsvári alakulat a CFR és a Viitorul jutott, illetve a Medgyesi Gaz Metan és az U Craiova. Az első hat csapatot mindössze négy pont választotta el. A csíkiak az U Craiova ellen kezdik a felsőházi küzdelmeket.
 
Demény Norbert a csíkiak vezetőedzője parázs meccsekre számít:
 
– A play-off küzdelmei szorosnak ígérkeznek, mert a mezőny nagyon kiegyensúlyozott. Bárkit le tudunk győzni mi is, de ugyanez érvényes a többi öt csapatra is. – fogalmazott.
 
Az U17-es korosztályban egyik székelyföldi csapat sem alkotott maradandót. A Sepsi OSK a nyolcadik, míg az FK Csíkszereda a 10. helyen zárt. A keleti csoportot szintén a Konstanca nyerte, míg a nyugatiban a Kolozsvári U. Ezen korosztályban az U Craiova, az Aradi UTA, a Kolozsvári Viitorul, a Temesvári Ripensia és a Temesvári Banatul jutott a felsőházba. 
 
Az U16-os korosztályban négy csoportot alakítottak ki. Egy 10 és három 12 csapatos csoportot. Itt a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda egy csoportba került. A csíkiak hat győzelem, két döntetlen és egy vereség mellett a második helyen zártak továbblépve a felsőházi rájátszásba. Ez a Sepsinek nem jött össze és az ötödik helyen zártak.
 
– Az alapszakasz egészen jól sikerült, kivéve az U17-es csapatunkat, amely sajnos nem jutott be a legjobb hatba. Én személy szerint csapatkohéziós problémát látok a háttérben, de remélem, hogy a play-outban jobb teljesítményre lesznek képesek. Ezt most úgy könyveljük el, hogy ez a korosztály ennyire volt képes. Az U19 és U16 esetében mindkét csapatunk versenyben van az elődöntős helyért és bízunk a jó folytatásban – fogalmazott Dusinszki Zoltán az FK Csíkszereda szakmai igazgatója.
 
Romániában még az U15-ös korosztálynak rendeznek Elig Ligát. Itt egyelőre három fordulón vannak túl a csapatok. Itt már 16 csoport van. A székelyföldi alakulatok – FK Csíkszereda, Sepsi OSK, FC Székelyudvarhely – a 14-es csoportba kaptak besorolást további három brassói alakulat mellett.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro 

A rovat legfrissebb hírei