Hindrichhel a kapujában nyert a Kolozsvár Bukarestben


A fiatal kapus másodszor kapott lehetőséget ebben a szezonban.

Tovább robog a CFR, a kolozsvári gyors ezúttal a bukaresti megállóban sem vesztegette idejét és a pontjait, a Liga 1 címvédője ugyanis nagyon könnyed, 3-0-s győzelmet aratott vasárnap este a szebb napokat is látott Dinamo otthonában a pontvadászat 15. fordulójában. Az odavágók utolsó játéknapján a Sepsi ponttal távozott Craiováról, az UTA Mioveniből, míg a Gaz Metan nyert Ploiesti-en.

Mindössze négy játékos, Andrei Burca, Daniel Graovac, Mihai Bordeianu és Ciprian Deac maradt meg a CFR kezdőjében azon 11 közül, akik csütörtökön az Európai Konferencia Ligában ott voltak a kezdő sípszó pillanatában az Alkmaarban elszenvedett 2-0-s vereség alkalmából. A változtatások egyik haszonélvezője Hindrich Ottó volt, a mindössze 19 éves játékos a szezonban másodszor, pályafutása során harmadszor léphetett pályára a legmagasabb román osztályban.

A Kolozsváron született hálóőrnek nem sok dolga akadt a Dinamo ellen, a „vasutasok” bajnoki és európai teljesítménye közötti kontrasztot pedig Deac produktuma testesítette meg a leginkább: amíg Alkmaarban a csapatkapitány beleszürkült a mezőnyben, addig a Dinamo ellen a 14. percben Billal Omrani fejére varázsolta a labdát szabadrúgásból (0-1), majd három perccel később az ő passzából lőtt kapura az algériai, a labdába még beleért Gabriel Debeljuh, így vált védhetetlenné (0-2), végül a 80. percben ő maga váltotta gólra a Hadi Sacko asszisztját (0-3).

Ez volt a 13. győzelme a kolozsváriaknak az idényben, zsinórban pedig a harmadik, amelyen gólt sem kaptak.

Egymás után másodszor szerzett pontot a Sepsi, amely a pofozógép Dinamo elleni győzelme után ezúttal Craiováról hozott el egy pontot. Ellenfele az a FCU volt, amely otthonában nemrég nyerni tudott a kupában. Ezúttal az újon szerzett vezetést az 51. percben Claudiu Balan révén, amire hat perccel később Kevin Luckassen válaszolt. Niczuly Roland ezúttal is végig védte a háromszékiek kapuját, míg Tamás Nándor a kispadon maradt – ezúttal is, tehetnénk hozzá, hiszen mindössze négy bajnokin játszott a szezonban, legutóbb szeptember végén.

Pontot szerzett a Bálint György edzette UTA is, az aradiak gól nélküli döntetlent értek el a Veres Szilárdon a kispadon hagyó Mioveni otthonában. Nyert viszont a Gaz Metan, a medgyesiek a Chindia Targoviste otthonából hoztál el a három pontot Patricio Matricardi a ráadásban szerzett góljával. A találkozót Kovács István vezette.

A szezon eddigi meglepetéscsapata, a Voluntari gól nélküli döntetlent harcolt ki hazai pályán a FCSB ellen, a hazaiaknál Fülöp Lóránd a 90. percben lépett pályára.

Az odavágók végén a címvédő Kolozsvári CFR tetemes, 8 pontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát: az erdélyiek 39 pontot gyűjtöttek eddig, őket a FCSB követi 31-gyel, majd a CSU Craiova 28-al. A 24 pontos UTA a 7., a 15 pontos Gaz Metan a 11., a 14 pontos Sepsi pedig a 12. az alapszakasz felénél.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei