Meg sem izzadt a győzelemért a Sepsi


Megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét a háromszéki piros-fehér gárda.

Győzelemmel kezdte a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság alapszakaszának visszavágóit a Sepsi OSK, miután a 16. játéknap nyitómeccsén a 20-ás eredménynél is magabiztosabb győzelmet aratott az Academica Clinceni otthonában.

A bajnokságban eddig nyeretlen, mindössze négy döntetlent összehozó Clinceni ellen az első perctől kezdve dominánsan lépett fel az OSK, amely több ígéretes támadást is vezetett, de az első igazi gólhelyzetre a 30. percig kellett várni. Ekkor a holland Kevin Luckassen egyedül vezethette a labdát a kapusra, ám Andrei Ureche védeni tudott.

Tíz perccel később aztán megszerezte a vezetést is a Sepsi, amikor Stefan Askovski akcióját Nicolae Paun fejezte be góllal. A jelek szerint Askovskit felvillanyozta, hogy Észak-Macedónia válogatottjával ott lehet a világbajnokság pótselejtezőjén, mert a 66. percben ismét ő vezetett veszélyes akciót, amit ezúttal Marius Stefanescu váltott gólra.

Az erőtlen és hitehagyott Clinceni abszolút semmilyen veszélyt nem jelentett Niczuly Roland kapujára, miközben a Sepsi további gólokat is lőhetett volna, de a befejezésekbe mindig becsúszott valamilyen hiba. Vagy a játékospk könnyelműsködték el vagy elönzősködték…

A Voluntari és a Kolozsvári CFR elleni vereségek után tehát Cristiano Bergodival a kispadon mintha elindulna fölfelé a Sepsi: az utóbbi három bajnokiból kettőt megnyert, egy döntetlen született és a Román Kupában is bejutott a negyeddöntőbe.

fotó: www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei