„Két éven belül bajnoki címért játszik a Sepsi!”


A guineai játékos szerint nem elérhetetlen a felsőház idén sem a csapat számára.

Ugyan az Academica Clinceni elleni pénteki sikerével mindössze idénybeli harmadik győzelmét szerezte meg a Sepsi OSK labdarúgó-csapata a román élvonalbeli bajnokság eddigi 16 fordulójában, a háromszékiek légiósa, Boubacar Fofana szerint mégsem elérhetetlen a felsőházi rájátszás idén sem számukra. Sőt, meggyőződése, hogy néhány éven belül a piros-fehérek ennél is magasabb célokért lesznek versenyben.

„Rosszul kezdtük a szezont, de semmi nincs még veszve. Nem mondtunk le a felsőházról, még akkor sem, hogy tudjuk, nem lesz könnyű”, nyilatkozta a 32 éves játékos a Gazeta Sporturilornak adott interjúban.

Ugyan jelenleg a Sepsi nagyjából ugyanolyan távolságra van a kieséstől, mint a felsőházat jelentő hatodik helytől, a 18-szoros guineai válogatott rendkívül optimista a csapat jövőjét illetően. „ Néhány éven belül a Sepsi az ország egyik legnagyobb klubja lesz”, mondja a középpályás. Aki szerint az egyesület tervei, az infrastruktúra, a klubot körülvevő közeg, az, ahogy a játékosokkal bánnak, mind-mind szép jövőt vetít elő. „Sepsiszentgyörgyön minden egészséges, az emberek nagyon ambiciózusak. Örülök, hogy része lehetek ennek a projektnek. A Sepsi két éven belül harcban lesz a bajnoki címért”, emeli a tétet a pályafutását Portugáliában kezdő Fofana.

Az afrikai légiós 2020 nyarán érkezett egy másik erdélyi csapattól, a Medgyesi Gaz Metantól és jól érzi magát Sepsiszentgyörgyön. „Ugyan Brassóban lakom, de Sepsiszentgyörgy szép város. Megszoktam a hideget, megszerettem a hegyeket. A Szent Anna-tó különösen tetszik”, árulja el.

fotó: www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei