A Sepsihez talán hazajönne a Grasshopper akadémiájának vezetője


Két évre ment Svájcba, 25 éves él és dolgozik ott.

Kevés erdélyi magyar mondhatja el magáról, hogy neves nyugat-európai labdarúgó-klub akadémiáját vezeti. Az Uzonban született Kádár Zoltán viszont jelenleg a svájci rekordbajnok Grasshopper Zürich utánpótlásának az élén áll azt követően, hogy az előző szezon végén vezetőedzőként visszavezette a szöcskéket az élvonalba.

Az 55 éves szakemberrel a Gazeta Sporturilor készített interjút, a beszélgetés során pedig felmerült, vállalna-e itthon munkát az egykori válogatott játékos.

„Őszintén megvallva nem nagyon vonz, hogy feladjam azt a biztonságot, amit itt felépítettem. Kevés olyan csapat van, amely vonzó számomra. Talán Sepsiszentgyörgyre elmennék, főleg, mert a környéken születtem. A Sepsi az a klub, ahol nem hallasz balhékról, nincsenek anyagi gondok. Van még egy klub, a Farul, de ott van Hagi, aki tulajdonos, klubvezető és edző is egy személyben”, mondja Kádár.

A Kolozsvári Universitatea és a Dinamo egykori játékosa elmondta: 1996-ban úgy tervezte, két évre szerződik Svájcba, a második osztályú Schaffhausenbe, mert unta a végtelen otthoni edzőtáborokat. Azóta is Svájcban él és dolgozik…

A rovat legfrissebb hírei