Európa Kupa: Továbbjutott a Sepsi-SIC


Éltek a lehetőséggel.

Úgy utazott Törökországba az Elazig Il Özel Idare otthonába a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC, hogy amennyiben behúzza a csoport utolsó elleni találkozót, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül ott lesz a sorozat következő szakaszában, azaz a női kosárlabda Európa Kupa egyenes kiesési szakaszában.

A Zoran Mikes által dirigált háromszéki alakulat ennek megfelelően semmit nem akart a véletlenre bízni és hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Az első negyed végér3e kilencpontos előnyt kovácsoltak maguknak, amelyet a második negyed elején tovább tudtak növelni. Csakhogy ekkor valami megtört a Sepsi játékába. A törökök pedig 13–0-s szériával nem hogy egyenlítettek, de fordítani is tudtak és a nagyszünetre már hárompontos hazai előnyt jegyezhettünk fel.

A szünet után sem akart menni a játék. Nagyon csapkodó és pontatlan volt a játék mindkét csapat részéről, így a törökök sem tudtak meglépni. Az ébresztőt végül Ghizilă fújta meg két triplájával, amelyhez Fraser is csatlakozott. Ez pedig már a fordítást jelentette és azt, hogy a záró 10 percet már újfent a Sepsi kezdhette előnyben.

A záró felvonásra több kiváló egyéni teljesítmény is kellett a Sepsi sikeréhez. A kapitány Pasics kiváló védőmunkája mellett a palánk alatt is remekelt, míg Fraser egymaga ekkor 11 pontot kalapált össze.

Győzelmének köszönhetően a Sepsi-SIC biztosan továbbjut csoportjából a sorozat egyenes kiesési szakaszából függetlenül a csoportkör utolsó mérkőzésének eredményétől, amely során Zoran Mikes tanítványai az UNI Győr otthonába látogatnak.

Európa Kupa, B csoport, 5. forduló
Elazig Il Özel Idare – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 65–71 (11–20, 26–14, 12–19, 16–18)
Sepsi-SIC:
Fraser 32 (1x3), Pasic 21 (4x3), Wallace 10 (2x3), Ghizilă 8 (2x3), Orbán. Cserék: Podar, Cătinean, Botos, Croitoru, Nemes. Edző: Zoran Mikes.

A csoport másik mérkőzésén
BC Prometey (ukrán) – UNI Győr 94–68 (23–16, 25–22, 28–12, 18–18)

A csoport állása
1. BC Prometey 9 pont – továbbjutott
2. Sepsi-SIC 9 – továbbjutott
3. UNI Győr 6
4. Elazig Il Özel 6

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei