Értékes pontokat veszített az FK.


Az ellenfél kapusa lehúzta a rolót

 Hiába a sok helyzet, nem ment a góllövés Slobozia ellen az FK Csíkszeredának a labdarúgó másodosztály 15. játéknapján, ráadásul a vendégek hálóőre hősiesen védte kapuját.

 
Jó játékkal kezdődött az FK Csíkszereda utolsó hazai mérkőzése a Slobozia ellen. Tíz perc alatt három szögletet is kiharcoltak, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A 14. percben egy megpattanó labda Schieb elé került, lapos lövését a kapus ütötte ki. A 21. percben Gál-Andrezly tört be a tizenhatosba, remekül vette észre az üresen álló Jebarit, aki jól helyezett lövéssel próbálta átverni Gurăut, de a vendégek kapusa szögletre tolta a labdát. Három perccel később ismét megrohamozták a vendégkaput, előbb Gál-Andrezly, majd Jebari is próbára tette Gurăut, de a kék-sárgák hálóőre parádés védéseket mutatott be. A 38. percben Jelenát ugratták ki jó helyzetben, de a vendégek kapusa ismét jól időzített és a kapu torkából is blokkolta a csíki csatár próbálkozását. Szünet előtt ismét Gurău a főszereplő, Gál-Andrezly lövését is kiválóan hárította.
 
A második félidő kezdetén egy jobboldali támadást követően Schieb mintegy húsz méterről bombázta az ellenfél kapuját, de ezúttal is Gurău állta útját a labdának. Az 51. percben szögletet követően Bara maradt üresen a tizenhatos vonalán, lövése kevéssel ment mellé. Két perc múlva a vendégek első komolyabb próbálkozása Ibrian nevéhez fűződött, a Slobozia csapatkapitánya Gyenge kapuja fölé rúgta a labdát. A következő percekben élénkebb lett a Ialomița megyei csapat játéka és többször eljutottak a hazaiak kapujáig.
 
Valentin Suciu közben megpróbálta frissíteni csapatát, Jelena és Csürös helyett érkezett Krusnauskas és Casiadi. A végjátékra jöttek a csíki rohamok, de az ellenfél védelme állta a sarat. A hosszabbítás első percében egy szabadrúgást követően Takács elé pattant a labda, aki tizenhét méterről fölé bombázta, majd Jebari is hasonlóan járt. Marad a döntetlen.
 
A mérkőzés hőse egyértelműen a Slobozia kapusa Gurău volt, aki lehúzta a rolót.
 
Liga 2., 15. forduló
FK Csíkszereda – FC Unirea 04 Slobozia 0–0 (0–0)
 
Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei