Elődöntős a Sepsi OSK


Kihasználták a hazai hibákat.

A román bajnokság után a labdarúgó Román Kupában is összecsapott a Chindia Targoviste és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK.

Mint ismeretes a felek a bajnokság keretében Sepsiszentgyörgyön gólnélküli döntetlennel zárták a 90 percet, köszönhetően a bunkerfocit játszó Chindia remek védekezésének is köszönhetően.

Ezúttal viszont a döntetlennel nem lehetett meccset nyerni.

A ploiesti Ilie Oana stadionban megrendezett összecsapásra a Sepsi vezetőedzője, Cristiano Bergodi, a hétvégi meccshez képest öt helyen cserélt a kezdő tizenegyen.

A Sepsi sokkal agresszívebben kezdte ez a meccset, mint a bajnokit, de az ezúttal is remekül védekező Chindia védelmét nehezen lehetett feltörni. Az első helyzetig a 20 percben jutottak el, amikor Golofca hosszúba irányított centerezését Luckassen érte be, de Capusa nagyot mentett a gólvonalon. A szögletet szintén Luckassen bombázta fölé.

A 35. percben góllá érett az OSK fölénye. Egy szép akció végén Aganovics középre tett labdája Luckassent kereste, de a remeklő Capusa a saját kapujába továbbította a játékszert.

A bekapott gól után futószalagon jöttek a háromszéki lehetőségek. Előbb Aganovics lőhetett, majd jött az újabb gól. A 41. percben Barbut is feliratkozott a gólszerzők listájára.

A szünetben a Chindia mestere rögtön kettőt cserélt, de nem igazán voltak továbbra sem veszélyesek. A félidő második felére viszont váltani tudott a „hazai” alakulat. Előbb a 60. percben egy Ninaj-Iacob tizenhatoson belüli ütközésért büntetőt követeltek, ami elmaradt, majd a 12 percre rá Popa találata már a szépítést jelentette.

Visszajött a meccsbe a Chindia. Hatalmas rohamra indultak az egyenlítés érdekében és valósággal feladták a védekezést. Ezt a Sepsi viszont nem tudta kihasználni, ugyanakkor a védelem jól zárt, hiszen a Chindia nem találta el Niczuly kapuját.

A Sepsi OSK az első félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően továbbjutott a sorozat elődöntőjébe.

Román Kupa, negyeddöntő
Chindia Târgoviște – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (0–2)
Gólszerzők
: Popa (72.), illetve Căpușă (35., öngól), Bărbuț (41.)

További eredmények
FC Buzau – FC Voluntari 0–1
Temesvári Poli – FC Arges 0–0 – 4–5 büntetők után
ACSO Filias – CSU Craiova (csütörtök, 20.30)

Fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei