Sepsi-SIC: Vereséggel zárták a csoportkört


A továbbjutás már megvolt.

A női kosárlabda Európa Kupa B csoportjának záró összecsapásán a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC az UNI Győr ETO vendége volt.

A háromszéki alakulat az előző fordulóban már bebiztosította továbbjutását az egyenes kiesési szakaszba, míg a győrieknek már nem volt reményük a továbbjutásra. Tétnélküli találkozóra volt kilátás.

A Győr a mérkőzés elején villámrajtot vett: 1:15 perc elteltével 6–0-nál időt kértek a vendégek. A folytatásban egy triplával megszerezte első pontjait a Sepsi. Török is kívülről volt eredményes, majd Dubei kosarával növelte előnyét (11–3) a hazai csapat. A folytatásban egy jó sorozattal kiegyenlített a Sepsi (14–14), ami miatt Iványi Dalma is kikérte idejét. A hazaiak ugyanakkor nem engedték ki a kezükből a vezetést. Sőt, megint elléptek (24–16). Egy hármassal kapaszkodott a Sepsi, de az első tíz perc után 26–19-re vezetett a hazai csapat.

Weninger kosarával kezdődött a második negyed, amire jött egy válasz tripla formájában. Nem hagyták felzárkózni a vendégeket, mi több, tíz pont fölé növeltek az előnyünket (34–22) a hazaiak. A Sepsi edzője ismét időt kért. A következő percek a vendégeknek sikerültek jobban, és tíz ponton belülre jöttek fel (39–30). Iványi Dalma megint magához hívta játékosait, hogy felfrissítse a taktikai kéréseket. A Sepsi lendülete viszont kitartott, tovább kapaszkodott az ellenfél (39–36). Oroszová hosszú kosárcsendet tört meg a hárompontosával. A félidő végén már csak öt ponttal vezetett a hazai alakulat (44–39).

Oroszová hármasa nyitotta a második félidőt, majd Sepsi-kosarak jöttek, ki is egyenlített a vendéggárda (47–47). Colley talált be a győri oldalon megint távolról, nem engedték átvenni a vezetést a rivális Sepsinek. Dombai és megint Colley még növelte is az előnyt (54–47). Jött a menetrendszerinti vendég időkérés, ami után megint tíz pont fölé hizlalták az előnyt (58–47) az ETO kosarasai, akik őrizték a biztos előnyt, a harmadik szakasz hajrája 60–51-ről kezdődött. Az utolsó bő másfél percet 6–3-ra nyerte a Sepsi, így 63–57-tel zárult a negyed.

A záróetapban egy „beszédülő” triplával felezte meg hátrányát a Sepsi, mely egy pontra feljött (63–62). Győri időkérés után a vezetés is meglett a vendégcsapatnak (63–65). A negyedben az első hazai kosárra majdnem négy percet kellett várni, Ruff-Nagy egyenlített ezzel, majd Török visszavette a vezetést. Izgalmasan alakult a végjáték, ebben pedig a hazaiak voltak a jobbak és higgadtabbak, ezzel pedig nagy csatában győztek.

Európa Kupa, B csoprot, 6. forduló
UNI Győr ETO – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 73–69 (26–19, 18–20, 19–18, 10–12)
UNI Győr: COLLEY 16/3, Dombai 4, Dubei 4, Török Á. 6/3, MOMPREMIER 18. Cs.: RUFF-NAGY D. 8, Oroszová 8/6, Weninger 9/3. Edző: Iványi Dalma.
Sepsi: Orban 2, Ghizila 5/3, Wallace 17/6, PASIC 9/6, FRASER 27/3. Cs.: PODAR 8/6, Catinean 1. Edző: Zoran Mikes.
 

A rovat legfrissebb hírei