Buzogány remekelt, nagy küzdelemben továbbjutott a Nagybánya – és a Torda is


Buzogány, Nagy, Thalmaier, Tálas és csapattársaik kedden tudják meg, ki lesz az ellenfelük a nyolcaddöntőben.

Bejutott a férfi EHF Európa Kupa nyolcaddöntőjébe a Nagybányai Minaur és a Tordai Potaissa kézilabda-csapata is, miután mindkét erdélyi csapat fordítani tudott a hazai visszavágón ex-jugoszláv ellenfeleik ellen: a Buzogány Barnával, Nagy Róberttel és Pop Erikkel felálló máramarosiak a szerb Partizán Belgrádot, a Thalmaier Rolandot, Tálas Hubát és Szőke Mariust soraiban tudó Kolozs megyeiek pedig a koszovói KH Besa Famgast búcsúztatták egyaránt egyetlen gólnyi különbséggel.

A nehezebb feladat a Minaurra várt, amely az első mérkőzésen négy gólos, 30-26 arányú vereséget szenvedett a Patrizan ellenében. A nagybányaiak hazai pályán aztán végig vezettek, ám a szerbek sokáig nagyon jól tartották magukat, így végletekig kiélezett harcot vívott egymással a két gárda. A szünetben a Minaur nem vezetett csak egy góllal (12-11), majd a második félidőben fokozatosan lépett el ellenfelétől, köszönhetően az összesen tíz védést bemutató Buzogány Barna remek teljesítményének is. Ezzel együtt a mindent eldöntő gólt Stefan Huta 45 másodperccel a vége előtt szerezte, miután a szerbek lépéshiba miatt labdát veszítettek. Az 54-53-as összesített győzelemhez Nagy Róbert a visszavágón egy góllal járult hozzá.

Koszovó bajnoka, a Besa Famgas elleni első meccsét némi meglepetésre 30-28 arányban elveszítő Torda szintén végig vezetett a visszavágón, de a szünetben itt is csak egy gól (13-12) volt a hazaiak előnye. A szünet után aztán a tordaiak egyre növelték előnyüket (23-18-ra is vezettek), köszönhetően többek között Szőke Marius 8, Thalmaier Roland 2 és Tálas Huba 1 góljának is, de a Románia által el sem ismert ország bajnoka szívósan küzdött, így a végén csak egy góllal, 57-56-os összesítéssel jutott tovább a Potaissa.

A nyolcaddöntő sorsolását, amelyben a Nagybánya és a Torda mellett egy harmadik romániai gárda, a Foksány és is érdekelt, december 7-én, kedden rendezik.

fotó: csminaur.ro
 

A rovat legfrissebb hírei