Bánságban zárják az esztendőt


Nincs kedvező helyzetben az FK Csíkszereda.

Három forduló maradt még vissza a labdarúgó másodosztály alapszakaszából és továbbra is öldöklő küzdelem zajlik a felsőházi rájátszásba való jutásért, amelyben a FC Buzau, a Bukaresti Steaua, az FK Csíkszereda, a Slobozia, a Sellemberk, a Dés és a Bukaresti Metaloglobus érdekelt.

A Sellemberk döntetlent játszott, míg a Slobozia nyerni tudott, akárcsak a Dés, amely a közvetlen riválisát a Bukaresti Metaloglobust fektette két vállra.

Az öt-hatodik helyen álló csapatok rangadóján, amelyen a Buzau a Buakresti Steaua vendége volt nagy csatát hozott. A Steaua végül 1–0-s győzelmet aratott, amelynek köszönhetően pontszámban beérte a Buzaut és meglépett az üldözőitől.

A rájátszásba igyekvő FK Csíkszereda hátránya az öt-hatodik helyezettekkel szemben öt pont, de egy meccsel kevesebbet tudtak le. A csíkiak az évet Temesváron a Ripensia vendégeként zárják és győzniük kell annak érdekében, hogy esélyük legyen a felsőházra. Kemény meccsre van kilátás.

A bánságiak október 15. óta veretlenek és legutóbb a Metaloglobus otthonából hozták el a három pontot. Érdekesség, hogy a temesvári alakulatnak ebben a bajnoki idényben nem igazán kedvezett a hazai pálya, ugyanis mindössze egyszer, szeptember 11-én tudtak nyerni az Astra ellen.

Az FK is jó formát tudhat magáénak, hiszen legutóbb szeptember 25-én szenvedtek vereséget. Azóta öt győzelem és két döntetlen a mérlegük.

Mostanáig a két csapat között döntetlen volt a jellemző, a 2019-2020-as idényben Csíkszeredában 2–2 volt az eredmény, idén februárban Temesváron 1–1-re végződött az összecsapás.

A Temesvári Ripensia – FK Csíkszereda mérkőzést hétfőn 15 óra 30 perckor a Digisport 1 élőben közvetíti.

Liga 2., 16. forduló
Concordia Chiajna – FC Hermannstadt 0–0
Dunarea Calarasi – Unirea Braila 3–1
Unirea Slobozia – Viitorul Pandurii Tg. Jiu 2–0
Sellemberki Jövő – Jászvásári Poli 0–0
FC Brassó – Konstancai Unirea 4–2
Dési Unirea – Bukaresti Metaloglobus 1–0
Astra Giurgiu – Temesvári Poli 0–2
Bukaresti Steaua – FC Buzau 1–0
Temesvári Ripensia – FK Csíkszereda (hétfő, 15.30)
Petrolul Ploiesti – Kolozsvári U (kedd, 17.00)

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei