Ideiglenes visszavonulót fúj Novák Károly Eduárd


Az országos sportstratégiára koncentrál.

15 év gyorskorcsolyázás, illetve 23 év kerékpározás után Novák Károly Eduárd ideiglenesen visszavonul az aktív sportélettől.

A paralimpiai játékokon egy aranyat (London) és három ezüstöt (Peking, London, Tokió) szerző Novák Károly Eduárd kerékpározó, aki jelenleg a Sport- és Ifjúsági miniszter közösségi oldalán jelentette be, hogy ideiglenesen visszavonul az aktív sportolói élettől és minden erejét az országos sportstratégia kidolgozásának és véglegesítésére szenteli.

Az élet egy stratégia
Most pedig a legfontosabb, hogy az Országos Sportstratégiára összpontosítsak, így 15 év gyorskorcsolyázás és 23 év kerékpározás után, úgy döntöttem, hogy egy ideig visszavonulok a versenyektől. 2022 egy nagyon fontos év lehet, az abszolút prioritásom most pedig ez a projekt, amelybe mindent bele szeretnék adni.
A visszavonulásom lehet átmeneti vagy végleges, még nem tudom. Egyszerre csak egy lépést teszek, talán így könnyebb lesz a döntés fájdalmát elfogadni. Még nem tudom elképzelni az életemet a versenyek, az edzések nélkül. Sok éven át ez volt a mindenem, és nem hiszem, hogy bármi is pótolhatná azt a beteljesülést, amit éreztem. A versenysporthoz kötődnek életem legszebb és legnehezebb pillanatai is. Biztosan sok mindent sokkal jobban is csinálhattam volna, de a legfontosabb számomra, hogy mindent elértem, amit akartam. Mind szövetségi elnökként, mind pedig miniszterként 100%-ban elkötelezett maradtam a sport mellett, és úgy gondolom, hogy ez a normális módja annak, hogy a megszerzett tapasztalatokat és tudást átadhassam a fiatal generációnak. Köszönöm mindazoknak, akik mellettem álltak, az első edzőnőmnek, az utána következő edzőimnek, a családomnak, támogatóimnak, stb. Arra kérem őket, hogy maradjanak továbbra is mellettem ebben a gyönyörű projektben: a sport sorsának újjáépítésében az Országos Sportstratégián keresztül.


– fogalmazott Novák Károly Eduárd.

A rovat legfrissebb hírei