Szétlövések döntöttek Brassóban


A csíkiak új igazolása döntötte el a meccset.

A Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub rangadóval folytatódtak a jégkorong Erste Liga, amely találkozó egyben román bajnoki összecsapás is volt.

A tavalyi idény döntőseinek összecsapására ezúttal is lehetett számítani arra, hogy keményen fognak beleállni a csapatok. A két csíkszeredai összecsapását a házigazdák nyerték, így volt miért visszavágni a vendégeknek.

Ahogyan arra számítani lehetett az első perctől kezdve kemény csata bontakozott ki. Az első percekben a vendégek védelmi megingásaiból a Brassó alakított ki helyzeteket, de Adorján a helyén volt. A Sportklubnak viszonylag rövid időn belül sikerült rendeznie a sorokat, majd egyre több akciót sikerült vezetni Tőke kapujára és a kilencedik percben meg is született a vezető találat. Sofront még ugyan szerelték a hazai védők, de lecsorgót Rokaly szedte össze, aki szemtől szembe Tőkével nem hibázott. Rögtön a gólt követően előnybe is került a Sportklub, de Tőke parádézott a kapuban. A folytatásban is a Sportklub dominált, több ziccer is kimaradt, miközben Adorján sem unatkozhatott.

Megérdemelt vezetéssel mehetett az első szünetre a Sportklub. A második felvonás elején újabb csíki emberelőnyös helyzetek következtek, de nem sikerült túljutni Tőke eszén és ha igen akkor a kapuvas mentett, Stach ziccerénél. A 26. perc elején Szkacskov lódulhatott meg Tőkével szemben, de a játékvezetők szabálytalanságot véltek felfedezni az orosznál, miközben lerázta magáról a védőjét. A kiállítással pedig fél perc alatt élt a Corona és Williams egyenlített. Alig három perc múlva Valchar és Sofron akaszkodott össze, hogy a bunyó végével mindkettőjüket az öltözőbe küldjék. A folytatásban valamivel jobban játszott a Brassó, ám Adorján a helyén volt. A csíki támadások sem voltak veszélytelenek, hiszen további két kapuvasat jegyeztek. Gól viszont nem született.

A záró felvonás elején mindkét csapat gyakorolhatta az előnyös és hátrányos játékát, majd az 50. percben góllá érett a vendégek fölénye. Egy kipattanót Péter Balázs kotort be. A vendégek öröme két percig tartott. A Corona nagyon furcsa előnyös találattal egyenlített. A korongot vezető Williams a palánk mentén szerette volna körbelőni a korongot, ám az egyik vonalbíró korcsolyáján a korong irányt változtatott és az a hálóba kötött ki, hiszen Adorján a kapu mögé korcsolyázott ki, azt megállítani. A találatot a játékvezetők megadták holott a szabályzat szerint, amennyiben a játékvezetőn változtat irányt a játékszer és jut a hálóba, akkor azt nem szabad megadni… A Sportklubnak viszont volt tartása. Előbb sima, majd dupla fórban játszhattak és utóbbival Szkacskov tudott élni. A hajrára nagyon úgy nézett ki, hogy a Sportklub meg tudja tartani minimális előnyét. A hazaiak két perccel a vége előtt lehozták kapusukat is. Ekkor eldönthette volna a meccset a Sportklub, de hiába támadtak üres kapura az ordító ziccer kimaradt. 48 másodperccel a vége előtt pedig Boriszenko egy kékvonalas lökettel egyenlített. Hidegzuhany.

Jöhetett a hosszabbítás, amely nem hozott döntést, és a szétlövések. Itt a Sportklub jól teljesített. Huard az első brassói büntetőt ugyan értékesítette, de a folytatásban Adorján olvasta a játékot, míg a társak Stach, illetve az új igazolás O’Connor révén értékesítettek két büntetőt behúzva a bónuszpontot.

Erste Liga, eredmény
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–4 (0–1, 1–0, 2–2, 0–0, 0–1) – sz.u.
Gólszerzők:
Williams (26., 52.), Boriszenko (60.), illetve Rokaly Sz. (9.), Péter B. (50.), Szkacskov (54.), O’Connor (65. - GWS).

Fotó: Daniel Maximilian Milata / Maxim”s Sport / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei