Csak az U maradt talpon


Kiesett a Temesvár és a Nagyszeben.

Véglegessé vált a férfi kosárlabda Román Kupa Final Four mezőnye. A negyeddöntőben érdekelt három erdélyi csapat közül mindössze a Kolozsvári U ért oda a sorozat négyesdöntőjébe.

A Bukaresti Dinamo ellen aratott idegenbeli győzelem után némiképp nyugodtabban várhatta a hazai visszavágót a Kolozsvári U, amely győzelme esetén zsinórban a hetedik elődöntőjére készülhetett volna. A Mihai Silvasan által dirigált kolozsváriak, ha nehezen is, de begyűjtötték a győzelmet, amely egyben négyes döntőt is eredményezett.

A Temesvári SCM hazai pályán 10 pontos győzelmet könyvelhetett el a Craiova ellen és lépéselőnybe került a Final Fourért vívott küzdelemben. A bánsági alakulat az első negyedben sikerült még rátennie egy lapáttal négy ponttal hozta az első negyedet. A második negyedtől kezdve viszont a házigazdák lassanként kezdtek magukhoz térni és a nagyszünetre már egypontos előnnyel mentek. A harmadik felvonás végzetesnek bizonyult a temesváriaknak, akik 22 pontos hátrányt szedtek össze és így már ők voltak hátrányban összesítésben. A záró felvonást hiába nyomta meg a Temesvár ledolgozni már nem tudta összeszedett hátrányát és végül hét pontos összesített vereséggel búcsúztak a kupától.

A Nagyszebeni CSU eleve hátrányból indult a visszavágóra a címvédő Voluntari ellen és bár a hazai pálya előnyt kellett volna jelentsen ez nem vált be és a visszavágón is győzni tudott a Bukarest mellei alakulat.

A legnagyobb fordítás kétség kívül a galaciaké, akik a konstancai 9 pontos vereségre 31 pontos győzelemmel válaszoltak.

Eredmények, negyeddöntő, visszavágó
CSM Galac – Athletic Konstanca 90–59
Továbbjutott:
a Galac 154–132-es összesítéssel

Nagyszebeni CSU – CSO Voluntari 62–79
Továbbjutott:
a Voluntari 155–128-as összesítéssel

Kolozsvári U – Bukaresti Dinamo 83–76
Továbbjutott:
az U 155–144-es összesítéssel

SCMU Craiova – Temesvári SCM 82–65
Továbbjutott:
a Craiova 169–162-es összesítéssel

A Final Four mezőnye: CSM Galac, Kolozsvári U, CSO Voluntari, SCMU Craiova.

Fotó: baschet.ro / Răzvan Păsărică / Sport Pictures

A rovat legfrissebb hírei