A COVID miatt majdnem felhagyott a focival a Sepsi alapembere


A 22 éves játékos jól érzi magát a Sepsiben, de szeretne előrébb lépni.

Nicolae Paun gyakorlatilag berobbant a Sepsi csapatába a 2021-es esztendőben! A caracali játékos áprilisban debütált, az idei szezonban azonban csak négy mezőnyjátékos töltött nála több időt a pályán a háromszéki gárda színeiben. De hogy milyen az életnek nevezett hullámvasút, jól mutatja, hogy a hamarosan 23. életévét betöltő középpályás alig néhány hónappal ezelőtt még azon gondolkodott, felhagy a labdarúgással. A COVID miatt.

„Jól sikerült a kölcsönjátékom Kézdivásárhelyen, és amikor úgy tűnt, eljött végre az én időm, elkaptam a koronavírust. Őszintén szólva, akkor elveszítettem a reményt, hogy valaha is játszhatok az első osztályban. Már arra gondoltam, felhagyok a labdarúgással és új úton indulok el”, árulta el Paun a Gazeta Sporturilor szerdai számában megjelent interjúban. Azt is elmondta: a rendőri pályát nézte ki magának.

Aztán 2021 áprilisában mégiscsak eljött a nagy pillanat: a Craiova ellen bemutatkozhatott a Sepsi színeiben az élvonalban. „Abban az időszakban gyakori volt, hogy az edzők néhány perc után le is cserélték a 21 éven aluli játékosaikat. Azon tűnődtem, vajon kapok legalább 10 percet? Aztán 78 percig a pályán maradhattam”, elevenítette fel a kilenc hónappal ezelőtti eseményeket.

Azóta Paun 31 találkozón játszott a Sepsi színeiben. Az idei szezonban 22 mérkőzésen lépett pályára, nála több a mezőnyjátékosok közül csak ötnek adatott meg. Ha viszont az 1580 játékpercét nézzük, akkor már csak négy mezőnyjátékos előzi meg a sorban. Nem csoda, ha azt mondja, jól érzi magát a Sepsiben. De persze nem mondana nemet, ha a háromszékieknél is jobb csapatba kerülhetne. „A FCSB-nek nem mondanék nemet, ők az ország legjobb csapata”, reagált például a bukaresti gárdával kapcsolatos felvetésekre.

Saját kvalitásaival tisztába lévén kiemelte munkabírását és játékintelligenciáját, míg a gyenge pontjai között a fizikai erejét nevezte meg. „ Szeretem viszont a nyomást, ez hozzátartozik a focihoz”, vallja. Példaképként a Barcelona ikonját, Sergio Busquetset és a Manchester United csillagát, Cristiano Ronaldót nevezte meg.

Az idei szezon kapcsán elismerte, a Sepsi számára a Román Kupa lett a prioritás, amelyben bejutottak az elődöntőbe, de nem mondtak le a felsőházi rájátszás reményéről sem. „Egy trófea elhódítása nagyon fontos lenne a klub és a játékosok számára is”, mondja.

A piros-fehérek rosszul kezdték a szezont, egy sor döntetlene után Leo Grozavu edzőnek mennie kellett, a helyére érkező olasz Cristiano Bergodi irányításával pedig elkezdtek jönni végre a győzelmet is. „Grozavu agresszivitást kért tőlünk, Bergodi viszont sok passzt és hátulról felépített játékot”, írja le a két mester filozófiája közötti legfőbb különbséget.

Az új esztendőtől Paun azt várja, hogy minél többet lehessen a pályán és szeretne ismét pályára lépni az európai kupákban. Lehetőleg persze a Bajnokok Ligájában.

fotó: cheaper.onlinestoresoutlet2021.ru

 

A rovat legfrissebb hírei