Új csatár Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön és Aradon is


Elkezdődött az átigazolás időszak, mozgolódnak az erdélyi csapatok.

Az új esztendővel elkezdődött az új átigazolási időszak is, a Liga 1 négy erdélyi csapata közül pedig hárman máris bemutatták első szerzeményeiket. Érdekesség, hogy szinte kizárólag csak csatárok az új igazolások.

A Sepsi OSK már be is jelentette Alexandru Tudorie leigazolását. A 25 éves befejező csatár Galacon nevelkedett, a román élvonalban az Otelul, a FCSB, a Voluntari és a CSU Craiova színeiben 160 találkozón 35 gólt szerzett. Legutóbb az orosz Arsenal Tula profija volt, a Premjer Ligában viszont 13 mérkőzésen csak egyszer volt eredményes.

Egy távozót is bejelentettek a háromszékiek: a nyáron érkezett Rajko Rep visszatér egykori csapatához, az Austria Klagenfurthoz, ahol 2014-2016-ban már szerepelt. A szlovén csatár nem váltotta meg a világot, 5 meccsen csak egy gólt szerzett. Ugyan keveset játszik, de a Sepsi meghosszabbította Tamás Nándor kölcsönszerződését is, így a 20 éves támadó továbbra sem tér vissza a Puskás Akadémiához.

Meglepő távozók Kolozsváron

A bajnoki címvédő CFR még december közepén bejelentette Sergiu Bus visszatérését, azóta pedig Denis Ciobotariu kölcsönadása vált hivatalossá. A 23 éves védő semmilyen lehetőséget nem kapott Dan Petrescu vezetőedzőtől, aki még a bajnoki keretből is kirakta, így Voluntarig menekült Kolozsvárról. A Liga 1 meglepetéscsapatánál nem más lesz az edzője, mint az édesapja, Liviu Ciobotaru.

Szintén hivatalos, hogy fél éves kölcsön után Catalin Itu elhagyta a Dinamót és visszatért a Fellegvárba. Ciobotariuval ellentétben őt kedveli Petrescu, ráadásul megüresedett egy hely a középpályán, hiszen sajtóértesülések szerint Emmanuel Culio visszatér Argentínába. A 38 éves középpályás októberben igazolt harmadszor a „kincses városba” és a jelek szerint, amilyen meglepetést okozott visszatérésével, ugyanúgy sikerül mindenkit meglepnie lelépésével. Tizenkét meccs és 1 gól jutott neki ezúttal Kolozsváron.

Szintén sajtóértesülés, hogy a CFR leigazolta a horvát Marko Dugandzicet az orosz Szocsi gárdájától. A 27 éves horvát csatár korábban sikeres volt a Liga 1-ben, hiszen 18 meccsen 10 gólt szerzett a Botosani gárdájában. Az orosz élvonalban viszont ugyanannyi találkozón 2-őt.

Távozott az októberben nagy hírveréssel igazolt Karlo Letica is. A 24 éves horvát kapus, aki korábban a belga Brugge és az olasz Sampdoria szolgálatában is állt, egyetlen percet sem töltött a pályán. Ez a lépés azt is jelentheti, hogy a 19 éves Hindrich Ottónak továbbra is fontos szerep juthat. Távozott továbbá az „örök kölcsönjátékos”, a 24 éves Sebastian Mailat, ezúttal a Botosanihoz. És a hírek szerint kifelé áll szekere rúdja Denis Alibecnek is. Aki nemcsak gyengén játszott és rengeteget keresett, de még az edzővel is összeveszett. Meglehetősen rossz ómen...

Erősödik a litván vonal Aradon

Rolandas Baravykas és Modestas Vorobjovas után újabb litván légióssal bővült az UTA Arad kerete, miután leigazolták Karolis Laukzemist. A 29 éves csatár a kazah Kaisar csapatától érkezik, de megfordult korábban Litvániában, Észtországban, Szlovákiában, Horvátországban, sőt még Máltán is. A litván válogatottban 27 alkalommal lépett pályára és 2 gólt szerzett.

Bálint László vezetőedző viszont nem tartott igényt Liviu Antal (32), Marius Tomozei (31), Florin Ilie (29) és Sorin Bustea (27) szolgálataira sem.

Medgyesen egyelőre csak távozók vannak: a 24 éves Tudor Oltean kölcsönben (Buzau), a 26 éves kongói Yves Simon Pambou végleg hagyta el a súlyos anyagi gondokkal küszködő Gaz Metan együttesét.

fotók: www.facebook.com/osksepsi/ www.facebook.com/cfr1907/ www.facebook.com/uta1945arad

A rovat legfrissebb hírei