Eldőlt a második erdélyi párharc is, ez a csapat követi a Sepsit a Final Fourba


A két erdélyi gárdát egy harmadik is követheti a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjébe.

Egy híján minden hely elkelt a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjében: a Sepsi decemberi kvalifikációját követően a Szatmárnémeti VSK és a meglehetősen kacifántos nevű Phoenix CSU Simona Halep Konstanca jutott be a sorozat négyes döntőjébe. Őket csütörtökön a Marosvásárhelyi Sirius vagy a CSM Targoviste követheti.

Miután a címvédő Sepsi még az előző esztendő utolsó napjaiban 240-101-es összesítéssel elintézte az Olimpia Brassó csapatát, a nagy rivális Szatmárnémeti VSK is bejutott a legjobb négybe. Méghozzá a negyeddöntők rangadóján 147-139-re nyerve az FCC Baschet Arad ellen.

Az idegenben 71-64-re megnyert összecsapás után a szatmáriak hazai pályán szerda este szoros mérkőzésen 76-75-re tudtak győzni. Elsősorban Stephanie Kostowicz remeklésének köszönhetően, aki 17 pontot és ugyanannyi labdát szerzett. Utóbbi mutató személyes rekord romániai pályafutása során, azt követően, hogy az első találkozón Fodor Márta a Román Kupában elért 22 pontos személyi rekorddal járult hozzá a szatmáriak győzelméhez.

Fodor a visszavágón 9, Biszak Boglárka pedig 2 ponttal járul hozzá csapata győzelméhez, míg a másik oldalon Nagy Mirne Ildikó 2 pontig jutott.

A Phoenix CSU Simona Halep Konstanca összesítettben 163-115-el búcsúztatta a CSM Targovistét, míg az utolsó negyeddöntőn, csütörtökön a Marosvásárhelyi Sirius 64-64-es döntetlen után fogadja a CSM Alexandriát.

fotó: facebook.com/CSM Satu Mare

 

A rovat legfrissebb hírei