Első helyen a kolozsváriak egy európai felmérés szerint


A Sepsi OSK csalódást okozott.

A CIES Football Observatory nevű, svájci székhelyű cég analízise alapján megjósolt, majd valóban megszerzett bajnoki pontszámok összehasonlításának tükrében a Kolozsvári CFR az élen végzett az őszi idényben, míg a magyar bajnokságban érdekelt Puskás Akadémia az ötödik lett.

Egyik legújabb elemzésében a CIES (Sporttudományok Nemzetközi Központja) 32 európai bajnokság őszi mérkőzéseit vizsgálta az INSTAT adatait felhasználva. A labdabirtoklás és a kapura lövések (a saját és az ellenfél kapujára tartó lövéseket is beleszámítva) alapján határozták meg, hogy a csapatoknak hány pontot kellett volna szerezniük az egyes mérkőzéseken, majd pedig ezeket a számokat összehasonlították a valós végeredményekkel.

Az így kapott különbség révén alkottak rangsort.

A Kolozsvári CFR-nek előzetesen 1.75 pontot jósoltak és végül 2.71 lett, amelynek köszönhetően az élre röpült a vasutas gárda, megelőzve a török Trabzonszport, a svájci FC Zürichet, a francia PSG-t, valamint az ötödik helyre bejövő Puskás Akadémiát.

Utóbbiak 1.18 pontot jósoltak és végül 1.94 lett.

Érdekesség, hogy a román bajnokságban az utolsó helyre a Sepsi OSK futott be. Számukra a modell 1.75 pontot számolt, míg a valóságban 1.24 lett. Ezzel a negatív eredménysorral a háromszéki alakulat a fentebbi számítások alapján az utolsó helyen végzett 21 mérkőzés után.

Az adatelemzés megközelítőleg a Farulnak, a Botosaninak, a Chindianak, a Dinamónak, a Medgyesnek, valamint a Mioveninek lőtte be jól az eredménysorát.

A teljes lista ITT található meg.

Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei