Niczuly nem mondana nemet a magyar válogatottnak!


A Sepsi kapusa szerint klubja öt éven belül a bajnoki címért is versenyben lehet.

Nem mondana nemet a magyar labdarúgó válogatott meghívásának, de számára első Románia – többek között erről beszélt Niczuly Roland, a Sepsi OSK csapatának kapusa a Gazeta Sporturilornak adott interjújában.

„Minden nap ezzel a gondolattal megyek edzésre, hogy játszhassak egyszer a román válogatottban”, árulta el a 25 éves hálóőr Románia egyetlen sportnapilapjában. „Számomra első Románia! Amennyiben viszont a magyar válogatottól keresnének, nem mondanék nemet nekik”, tette hozzá. Azt azonban elismerte, még sem Bukarestből, sem Budapestről nem keresték…

Niczuly már öt éve tartozik a Sepsi kötelékéhez, ezzel ő a legrégebbi kerettag. „Amikor megkerestek, azért hívtak, hogy segítsek elkerülni a kiesést a III. osztályba. Ehelyett egyből feljutottunk az első osztályba”, elevenítette fel a kezdeteket.

A hálóőr nemrég hosszabbította meg szerződését a háromszékiekkel. Ezzel kapcsolatban elmondta, érdeklődés volt ugyan iránta külföldről, de konkrét ajánlat nem futott be. „Jól érzem magam a Sepsiben! A biztosított feltételek tekintetében a Sepsi a legjobbak között van az országban. Ráadásul a következőkben bővíteni szeretnék az edzőközpontot és az akadémiát is. Ha így fejlődik tovább, a Sepsi öt éven belül versenyben lesz a bajnoki címért”, adott hangot meggyőződésének Niczuly.

A szentgyörgyiek színeiben már 168 alkalommal pályára lépő kapus példaképeként Keylor Navast, a Paris St.Germain Costa-ricai kapusát nevezte meg, aki „gyors, mint én”, önmagáról pedig elárulta: „Nem tudok veszíteni! Nem tudom elfogadni, még az edzésen sem!”.

fotó: www.facebook.com/niczuly.roli / Tókos Csaba Photography

A rovat legfrissebb hírei