A VSK kiütötte a nyeregből a Sepsit


Nem mindennapi bemutatkozás: előbb debütált, aztán bemutatták.

Alaposan odaszúrt legnagyobb riválisának, a Sepsi SIC-nek a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata, amely leigazolta a görög Aikaterina Sotiriut. Pedig a honi szaksajtó január elején biztosra adta, hogy a 38 éves görög játékos Háromszéken folytatja pályafutását.

A görög válogatottal világ-és Európa-bajnokságot is megjárt erőcsatár a spanyol Movistar Estudiantes Madridtól érkezett, előtte viszont játszott Görögország és Spanyolország mellett Olaszországban és Magyarországon is, a Cegléd csapatában. Szatmárnémetiben a török második osztályba távozó amerikai Sierra Moore-t hivatott pótolni.

Sotiriu szatmári bemutatkozása nem mindennapira sikerült: előbb ugyanis pályára lépett az Agronomia elleni bajnokin, majd két nappal később a VSK hivatalosan is bejelentette érkezését….

Aikaterina debütálása minden esetre nem csak váratlanra, de parádésra is sikeredett: minden egyes dobása célt ért, így két közös edzés után 27 ponttal segítette 100-57 arányú győzelemhez új csapatát.

A Sepsinek szombaton rögtön esélye is adódott volna a visszavágásra, de a járványügyi helyzet miatt az illetékesek elhalasztották az eredetileg január 15-re kiírt VSK elleni rangadót.

fotók: www.fiba.basketball / CSM Satu Mare/Facebook

A rovat legfrissebb hírei