Végleg elhagyta a CFR-t a mellőzött védőígéret


Dan Petrescu tudomást sem vett a jó pénzért vásárolt korábbi reménységről, közben a kolozsvári keret zsongó méhkashoz kezd hasonlítani.

Végleg elhagyta a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatát Alexandru Pascanu, akit két és fél évvel ezelőtt 600.000 euróért vásárolt meg az egyesület. A középső védő hiába számított hatalmas tehetségnek és volt a 2019-es Európa-bajnokságon remeklő és elődöntőt játszó U21-es válogatott kapitánya, a „kincses városban” fikarcnyi esélyt sem kapott.

„Nem tudom, ki vállalja a felelősséget. Ha játszani akar, akkor mehet. Én nem bízom a védelmet egy 21 éves játékosra. Ha szélső védő, vagy kapus lenne…”, idézi a telekomsport.ro oldal Dan Petrescu, a CFR edzőjének két évvel ezelőtti válaszát a kérdésre, hogy az angol Leicester akadémiáján nevelkedő játékos miért nem kap bizalmat.

Pascanu alig öt mérkőzésen léphetett pályára a CFR csapatában, majd előbb a Voluntarihoz került kölcsönbe fél évre, majd a spanyol második osztályú Ponferradinához két évre. Ahol rögtön alapember lett, az elmúlt másfél szezon alatt 55 alkalommal húzhatta magára a kék-fehér mezt. A nyugat-spanyolországi Ponferrada csapata, amely versenyben van a feljutásért, most úgy döntött, végleg leigazolja a mértékadó transfermarkt.de által 800.000 euróra taksált játékost.

Minden bizonnyal nem ő az utolsó, aki a téli átigazolási időszakban távozik a „Fellegvárból”. A szintén 23 éves védő, Denis Ciobotariu is megunta a Pascanuéhoz hasonló bánásmódot és bizalmatlanságot és ő is a Voluntarihoz menekült, egyelőre kölcsönbe. De távozott a nyáron igazolt Anas Tahiri (26 éves) is, aki visszatért Hollandiába, a Heerenveen együtteséhez. Daniel Paraschivot (22) és Sebastian Mailatot (24) ismét kölcsönadták, ezúttal a Hermannstadtnak, illetve a Botosaninak, míg Emmanuel Culio (38) és Karlo Letica (24) szerződését felbontotta a klub.

További távozók is lesznek, hiszen a nyáron érkezettek közül Petrescu nem csak Tahirivel nem számolt, hanem az argentin Jonathan Rodriguez és a mauritániai Guessouma Fofana is létszámfölöttivé vált. Előbbit, valamit Cristiano Figueiredo kapust (aki ugye szintén nyáron érkezett Nagyszebenből) vitte volna az egyre kilátástalanabb helyzetben lévő Dinamo, míg utóbbi jelenleg az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel. Eddig csapata mindkét meccsét végigjátszotta, a kolozsváriak pedig abban reménykedhetnek, ez talán segíthet érdeklődőt találni iránta…

Szintén távozóban van Denis Alibec, aki – nem fogják elhinni, a nyáron érkezett. A török Kayserisportól kölcsönvett szeszélyes csatárt nem vitték el a spanyolországi edzőtáborba. A 31 éves játékos horribilis, 370.000 eurós éves fizetését gyenge játékkal „szolgálta meg” az ősszel, ennek ellenére a hírek szerint Törökországból és Oroszországból is van érdeklődő iránta.

Alibecnél is többet, havi 33.000 eurót keres Alexandru Chipciu, akit a CSU Craiova vinne – csakhogy eszük ágában sincs kifizetni a 32 éves játékos bérét. A kék-fehérek legtöbb 120.000 euró körüli összeget lennének hajlandóak fizetni, írja a Gazeta Sporturilor. Kérdés, hogy a 46-szoros válogatott, 5-szörös bajnok játékos hajlandó-e elfogadni ilyen léptékű csökkenést?

Kérdéses a jövője Billel Omraninak is. A 28 éves francia-algériai csatár 5 és fél éves kolozsvári tartózkodása alatt végig kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújtott. Nem volt hajlandó elutazni az edzőtáborba és nem fogadta el egyelőre klub ajánlatát a nyáron lejáró szerződése meghosszabbítására…

Ami az érkezőket illeti, Sergiu Bus hazatéréséről és Marko Dugandzic (27) leigazolásáról már beszámoltunk, utóbbiért 500.000 eurót fizetett a klub az orosz Szocsinak. Visszatért a Dinamótól Catalin Itu (22), míg a prosport.ro szerint a Chindia Targovistétől érkezik Cristian Negut. A 26 éves középcsatár nyárig kölcsönbe kerülhet Kolozsvárra, cserébe Mihai Butean (25) és Denis Rusu (20) költözhet Targovistére.

fotók: www.sdponferradina.com / www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei