Véget ért az erdélyi kaland az Afrika Kupán


Egy gól és egy pont kevés volt az üdvösséghez a szudáni válogatottnak.

A szudáni labdarúgó válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Egyiptom legjobbjaitól a Kamerunban zajló Afrikai Nemzetek Kupája D csoportjának utolsó fordulójában, ezzel pedig biztossá vált, hogy a közép-afrikai ország csapata nem jut be a nyolcaddöntőbe. A Nagyszalontán született, magyar állampolgársággal is rendelkező Yasin Hamed számára ezzel véget is ért pályafutása első nagy nemzetközi tornája.

Mivel az első két találkozón Szudán előbb gól nélküli döntetlent játszott Bissau-Guineával, majd 3-1-re simán kikapott Nigériától, azzal a reménnyel léphetett pályára a rekordbajnok Egyiptom ellen, hogy egy esetleges sikerrel továbbjuthat. A bravúr végül elmaradt, a többek között a Liverpool szupersztárjával, Mohamed Szalah-val vagy éppen az Arsenal középpályásával, Mohamed Elnenyvel felálló „Fáraók” a vártnál nehezebben ugyan, de nyerni tudtak. A gólt nem a nagy sztárok, hanem a hazai pontvadászatban szereplő, hangzatos nevű Future FC 22 éves védője, Mohamed Abdelmoneim szerezte a 35. percben fejjel.

Az első két találkozóval ellentétben Hamed ezúttal a kispadon kezdett és a szünetben állhatott be. A Nyíregyháza 22 éves szélsője ezzel 175 percet töltött a pályán. Nem Kolozsvári CFR, a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda korábbi játékosa volt a keret egyetlen európai légiósa amúgy, a Svédországban született Mohamad Amin ugyanis a svéd 3. ligában szereplő Motala AIK keretének tagja.

A csoportot amúgy a hibátlan Nigéria nyerte meg 9 ponttal, őt a 6 pontos Egyiptom követi a nyolcaddöntőbe, míg Szudán egyetlen lőtt góljának köszönhetően megelőzte a szintén egy pontos, de gól nélküli Bissau-Guineát és a 3. helyen zárta a kvartettet.

fotó: sport.ro

A rovat legfrissebb hírei