Tizennégy hónap után visszatért Fülöp István, de elbukta a testvérharcot


Nem megy idén idegenben a Sepsinek, halmozza a döntetleneket az UTA, először meccskeretben Grósz.

A román élvonalbeli labdarúgó bajnokság 27. fordulójában matematikailag még nem teljesen, de gyakorlatilag elszállt az Aradi UTA és a Sepsi OSK minden esélye arra, hogy bejusson a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság rájátszásának felsőházába, miután a Maros-partiak drámai körülmények között csak egy pontot szereztek a FCU Craiova otthonában (1-1), míg a háromszékiek 3-1-re kikaptak a Voluntari vendégeiként.

Az újonc craiovaiak az olasz Andrea Compagno fejesével az 56. percben szerezték meg a vezetést és már zsebben érezhették a három pontot, amikor a télen szerződtetett kanadai Easton Ongaro szép mozdulattal a ráadás pillanataiban kiegyenlített.

Ez volt az UTA harmadik döntetlenje zsinórban, a teljes szezonban pedig immár a 13. – ennél többet pedig egyetlen csapat sem tud felmutatni.

Esélye sem volt viszont a pontszerzésre a hét elején a kerete nagy részét elveszítő, a csőd szélére sodródott Gaz Metannak, amely nagyon simán, 4-0-ra kikapott a szintén bennmaradásért küzdő Dinamo otthonában. A medgyesiek a kezdőcsapatban négy, 20 évesnél fiatalabb játékossal álltak fel, csereként pedig további három tizenéves kapott lehetőséget. Pályafutása során elsőször bekerült a meccskeretbe a 19 éves Grósz Erik kapus is, aki a kispadról nézte végig a mérkőzést.

 

Szomorú visszatérés és a majdnem lett játékos erődemonstrációja

Pikáns mérkőzésnek ígérkezett a harmadik helyen tanyázó Voluntari és a felsőházról álmodó Sepsi összecsapása. Egyrészt, mert a hazaiaknál kezdőként lépett pályára az a Constantin Budescu (fotó, jobbra), aki a téli átigazolási időszakban már szinte aláírt az OSK-hoz, ám az utolsó pillanatban meggondolta magát és a Bukaresthez közeli Voluntari-t választotta. Másrészt pedig igazi testvérharc alakulhatott ki, hiszen a kezdő sípszó pillanatában a Voluntari kispadján ott ült Fülöp Lóránd, míg a Sepsién bátyja, István. És a két Fülöp farkasszemet is nézhetett egymással, mivel István a 45., Lóránd pedig a 75. percben pályára léphetett.

Nem ők voltak viszont a főszereplők, hanem Budescu, aki előbb a 23. percben fejjel, majd a 80. percben büntetőből is előnyhöz jutatta csapatát, a két gól között ugyanis Adnan Aganovic kiegyenlített. Ugyan a Sepsinek megvoltak a lehetőségei ahhoz, hogy akár meg is nyerje a mérkőzést, a 89. percben, Niczuly Roland bravúros védése után Helder Tavares megadta a kegyelemdöfést a vendégeknek, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Nem megy tehát idegenben a Sepsinek, amely idei négy bajnokijából a harmadikat veszíti el szurkolóitól távol. A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy ismét pályára léphetett Fülöp István: a 31 éves középpályás 14 hónapot volt kénytelen kihagyni súlyos sérülés miatt!

A 9. helyezett UTA nyolc, a 10. helyezett Sepsi pedig kilenc ponttal van lemaradva a jelenleg 6. Farul mögött. Amennyiben a konstancaiak vasárnap legyőzik közvetlen üldözőiket, az Argest, akkor az Arad és az OSK már biztosan nem juthat be a felsőházba. A Gaz Metan előnye jelenleg 8 pont a már kieső helyen álló Dinamo előtt, csakhogy a lassan juniorcsapattá átalakuló medgyesiek újabb pontlevonásokra számíthatnak adósságaik miatt.

 fotó: www.facebook.com/VoluntariFC

A rovat legfrissebb hírei