Román Kupa: a legnehezebb ellenfelet kapta a Sepsi!


Az oda- és a visszavágók között majdnem egy hónap telik majd el.

Két évvel azt követően, hogy 2020-ben, fennállása során először bejutott a labdarúgó Román Kupa döntőjébe (ahol 1-0-ra kikapott a FCSB-től), a Sepsi OSK ismét a sorozat fináléjára tör. Annál is inkább, mert három fordulóval a bajnokság alapszakaszának vége előtt eldőlt, hogy biztosan lemarad a rájátszás felsőházáról. Az első számú célkitűzés tehát a második számú hazai sorozat megnyerése lett a háromszékiek számára, akiknek azonban a lehető legnehezebb ellenfelet sorsolta útjába a csütörtök délben megtartott sorsolás: a címvédő CSU Craiovát.

Érdekesség, hogy a Sepsi már elbúcsúztatott egy craiovai gárdát, méghozzá az élvonal újoncát, a FCU-t, amelyet 1-0-ra győzött le hazai pályán még a nyolcaddöntőben. Ezt követően a negyeddöntőben a Chindia Targovistét is kiejtették a „piros-fehérek”, ezúttal 2-1-re diadalmaskodva. A Sepsi ezt a találkozót is hazai pályán vívta meg, mint ahogy a számára első ide kupameccset a Farul ellen (1-0).

Az elődöntőben viszont már nem egy találkozó dönt. Az odavágót április 19 és 21 között rendezik, a visszavágókat pedig közel egy hónappal később, május 10 és 12 között. Ugyan a bajnokságban a Sepsi a csalódást keltő 10. helyen szerénykedik, míg a CSU bajnokaspiránsként startolt, de „csak” a negyedik jelenleg, a háromszékieknek önbizalmat adhat, hogy a pontvadászatban idegenben 1-1-es döntetlent értek el a kék-fehérek ellen, míg hazai pályán 3-1-re legyőzték az „oroszlánokat”.

A másik ágon a bajnoki harmadiki helyezett Voluntari a jelenleg 7. Argessel csap össze.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei