Fölényesen hódították el a Román Kupát


Premier Székelyudvarhelyen.

Teljessé vált a székelyudvarhelyi teremlabdarúgás éremkollekciója, hiszen az FK Székelyudvarhely U19-es csapatának sikerült elhódítani a Román Kupa trófeáját. Ez a trófea hiányzott még a kollekcióból. Jakab Zoltán tanítványai toronymagasan hódították el a trófeát.

Székelyudvarhely adott otthont az U19-es korosztály Román Kupa döntőjének, amelyen nyolc csapat volt érdekelt. A csapatokat párba sorsolták és egyenes kiesési rendszer mellett tudták le a felek a meccseiket.
A Jakab Zoltán által felkészített udvarhelyi csapat úgy vághatott neki a tornának, hogy a vitrinből csak ez az egy trófea hiányzik. A felnőttek már nyertek bajnokságot és Román Kupát, míg az ifik legutóbb 2015-ben nyertek bajnokságot. Kupát viszont nem. Önbizalom növelő volt ugyanakkor az, hogy az udvarhelyi csapat az idei kiírásban nem szenvedett még vereséget. Toronymagas esélyesként várhatták a tornát.
És ezzel élni is tudtak. Nyitásként a Karácsonykőt gyalulták le öt góllal, majd az elődöntőben a Falticeni csapatát sikerült két vállra fektetniük. A fináléban a Temesvári CFR volt az ellenfél. A nagyon motivált udvarhelyi csapat valósággal kiütötte ellenfelét a döntőben. A szünetben már három volt közte, hogy a végére hét legyen.

KERET

Eredmények, Román Kupa
Negyeddöntő: FK Székelyudvarhely – Ceahlaul Pitra Neamt 6–1 (4–0) /Miklós (1., 6.), Kerestély (3.), Munteanu (9., öngól), Bálint (34.), Csomor (37.), illetve Dumitru (32.)/; Kézdivásárhelyi KSE – Temesvári CFR 3–9, CN Nicu Gane Falticeni – Simándi Sólymok 5–2, CFR Turnu Severin – Marosvásárhelyi VSK 6–5.
Elődöntő: FK Székelyudvarhely – CN Fălticeni 6–3 (3–0) /Miklós (2.), Bálint (6., 11.), Boga (25.), Csomor (31., 36.), illetve Boțan (22., 33., 36.)/; Temesvári CFR – CFR Turnu Severin 5–1.
Döntő: FK Székelyudvarhely – Temesvári CFR 7–0 (3–0) /Miklós (3.), Csomor (11., 36.), Kerestély (13., 32), Bálint (33.), Csíki (40.)/.

Az FK Székelyudvarhely U19-es csapata
Tompea Damian Sandrin, Péter Miklós, Miklós Árpád, Kerestély József, Bálint Andor, Vass Dávid, Bálint Lukács, Partene Mihai Denis, Csíki Zsolt, Jakab Gergő, Csomor Máté, Boga Richárd Bence, Hegyi Attila, Csog János Csongor. Edző: Jakab Zoltán.
 

A rovat legfrissebb hírei