Rangadó előtt az FK Csíkszereda


Saját kezükben a sorsuk.

A labdarúgó 2. Liga alapszakaszának utolsó fordulójára készül az FK Csíkszereda és a székelyföldi csapat számára egy győzelem a felsőházi rájátszásba jutást jelenti.

A Petrolul Ploiești, a Nagyszebeni FC Hermannstadt, a Kolozsvári Universitatea és a Bukaresti Steaua már biztosította helyét a felsőházi rájátszásban, a fennmaradó két helyért az FK Csíkszereda, a Concordia Chiajna, az FC Buzău és az Unirea Slobozia küzd. Valentin Suciu és Bajkó Barna legénysége szombaton az FC Brassó ellen lép pályára, mely jelenleg a 16. helyen áll, idei mérlegük egy döntetlen és egy vereség.

Ennek ellenére a csíkiak vezetőedzője óvatosan nyilatkozott a Brassó elleni összecsapásról:

– Nehéz meccs előtt állunk, egy igazi döntő előtt. Ellenfelünk a télen sok változáson ment át, már ami a keretet illeti. Az idei első fordulóban a Poli Iasi ellen, megmutatták, hogy komoly erőt képviselnek és olyan tapasztalt játékosaik is vannak, akik egymaguk eldönthetnek egy-egy meccset. Természetesen nagyon szeretnénk nyerni és ennek érdekében a csapat minden egyes tagja tudása legjavát kell nyújtsa. – Valentin Suciu

Ami a keretet illeti, Tajti Balázs mandula gyulladással küzd, Kelemen Dávid pedig még nem épült fel sérüléséből.

A brassóiak vezetőedzője Călin Moldovan a holnapi meccs felkészülését illetően elmondta, komoly nehézségekbe ütköztek, ugyanis az időjárási körülmények miatt a brassói pályák használata nem volt egyszerű.

– Tudom, hogy egyesek szerint tökéletes áldozat vagyunk, de biztosíthatom önöket, hogy a csapatom készen áll a csíkiak elleni meccsre. Nem feltartott kézzel lépünk pályára. – Călin Moldovan. Hozzátette, Ivan Fustas és Vlad Boţia továbbra is sérüléssel küzdenek, így rájuk nem számíthat.

Az FK Csíkszereda – FC Brassó összecsapás szombaton 14.00 órakor kezdődik és 24 hónap után ismét teltházas meccset szervezhetnek, ugyanis a járványügyi korlátozások kedd éjféltől megszűntek.

Aki, nem tudja a helyszínen megtekinteni a mérkőzést, annak van egy jó hírünk, az országos sportcsatornák élőben közvetítik a meccset.

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei