Egyenlített a Fradi


Rossz gyergyói kezdés

Az elődöntő második meccsén az FTC csapatkapitánya, Nagy Gergő eltiltás miatt nem játszhatott, helyette Tóth Gergő szerepelt az első sorban. A Gyergyóban nem játszott Vincze Gergő és Szabó Pál Krisztián.

A hazaiaké volt az első harmad, de Rinne ezúttal is nagy védéseket mutatott be. A 11. percben aztán egy eladott koronggal Tóth Adrián lépett ki, és megszerezte az FTC-nek a vezetést – a GYHK 113 perc és 26 másodperc után kapott gólt a playoffban. A zöld-fehéreknek Di Diomete kiállítása alatt voltak újabb nagy lehetőségeik.

Egy rossz csere miatti áthúzódó emberelőnnyel kezdte a második harmadot az FTC, Fowlie került nagy helyzetbe, de a kapuvas megmentette a vendégeket. Aztán a GYHK is rákapcsolt, és Bodó járt közel az egyenlítéshez. A 27. percben elszabadultak az indulatok: az előző meccsen győztes gólt szerző Császár térddel sérülést okozott  Tamminennek, majd három pár is összekülönbözött. Emberelőnyben a ferencvárosaik beszorították az ellenfelet, de nem sikerült növelni az előnyt. Aztán a vendégek is egyre több helyzetet dolgoztak ki, Sárpátki és Haarenen is közel járt a gólhoz, de Arany is jól védett.  Az FTC a 37. percben növelte előnyét: Hegyi távoli lövésébe Pavuk tette bele az ütőjét.

Az utolsó harmadban egy-egy kimaradt fór után újabb ferencvárosi létszámfölény következett, és az 53. percben McFadden távoli löketével tovább nőtt a különbség. A vendégek Sárpátki révén másfél perccel a vége előtt rontották el Arany hibátlan mutatóját, majd Vincze is betalált - mindkét gól kapuslehozatal után született. Az egyenlítésért is hajtott a GYHK, de egy korongszerzés után Tóth Gergő üres kapura nem hibázott.

Az FTC egyenlített, a következő két mérkőzésnek Gyergyószentmiklós ad otthont vasárnap és hétfőn.

Erste Liga, elődöntő, 2. mérkőzés
Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK 4–2 (1–0, 1–0, 22)
Gólszerzők: Tóth A. (11.), Pavuk (37.), McFadden (53.), Tóth G. (60.), illetve Sárpátki (59.), Vincze P. (60.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei