Gyenge, Corbu, Hindrich és Szondi is a román keretekben


Az alsóház a felsőház fölött, a második osztály pedig az első fölött – legalábbis a kapuskérdésben.

Két hetes szünet következik az európai labdarúgó bajnokságokban, mert a válogatottakon a sor – egyesek világbajnoki pótselejtezőket vívnak, mások felkészülési mérkőzéseket. Utóbbi kategóriába tartozik Románia is – a keretekben jó néhány magyar nemzetiségű játékossal.

A felnőttek március 25-én Görögországot fogadják, négy nappal később pedig Izraelben lépnek pályára, Edward Iordanescu szövetségi kapitány pedig számít a MOL Fehérvár 6-szoros válogatott védőjére, a szatmárnémeti Adrian Rusra.

A legnagyobb fejtörést a kapusposzt okozta a kapitánynak, hiszen az első számú hálóőr, Florin Nita hónapok óta nem véd klubjában, a Sparta Prágában, Ciprian Tatarusanu (Milan) pedig visszavonult a címeres meztől. Így hát Nita mellett a Marian Aioani (Farul) és az UTA Arad kapusa, Florin Iacob kapott meghívót – ők még nem léptek pályára a felnőtt válogatottban. Miközben a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR kapujában parádézó Hindrich Ottóra csak az U20-asok között számítanak.

Tehát nem is az U21-ben, ahol ott van viszont a keretben a második osztály alsóházában érdekelt FK Csíkszereda hálóőre, Gyenge Szilárd, továbbá a Puskás Akadémia középpályása, a csángó magyar Corbu Marius. Florin Bratu legénysége 25-én Finnországot fogadja, 29-én pedig Marokkó vendége lesz.

A nem hivatalos U20-as csapat (a FIFA és az UEFA nem szervez versenyeken ennek a korosztálynak) Bogdan Lobont vezetésével 24-én Norvégiát látja vendégül, 28-án pedig Svájcban lép pályára – a csíkszeredai Szondi Botonddal és a már említett 19 éves Hindrich-hel a soraiban.

Amennyiben bárki úgy gondolná, korából kiindulva Hindrich „jó helyen van” az U20-ban, feltennénk egy kérdést. Hány évesen is debütált a friss Európa-bajnok Gianluigi Donnarumma az olasz válogatott kapujában a franciák ellen 2016-ban? Nos, megmondjuk: 17 évesen….

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei