Sima FK siker a Temesvár ellen


A második félidőben döntöttek.

Kapott gól nélkül és a Temesvár elleni győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást az FK csíkszereda második ligás labdarúgócsapata. Ez volt Dican Ferenc első hivatalos meccse vezetőedzőként a csíkiak kispadján.

A csapatok bevonulását követően egy rövid díjazásra került sor, a Román Labdarúgó Szövetség képviseletében Sabou Daniel megfigyelő, emlékérmet nyújtott át Gergely Botondnak (FK Csíkszereda) és Andrei Dorunak (Politehnica Temesvár), mivel mindketten tagjai voltak az U19-es válogatottnak, amely az elmúlt héten kijutott a korosztályos Európa-bajnokságra.

Jó hangulatban kezdődött az FK első meccse az alsóházi rájátszásban, a hazai szurkolótábor mellett a bánságiakat is népes tábor kísérte el. Ez volt Dican Ferenc első hivatalos mérkőzése a kispadon. Ami a játékot illeti nem sikerült izgalmasra az első félidő, az első és egyetlen komolyabb helyzetre a 18. percben került sor. Gál-Andrezly Peter meglépett a jobboldalon és gond nélkül futott be a tizenhatosba, mivel középen nem volt érkező játékos, így kapura rúgta, de a temesváriak ausztrál kapusa Devenish blokkolta a lövést.

Szünet után a vendégek jobban kezdtek, a csíkiak kissé lassan vették fel a ritmust, úgy tűnt mintha az öltözőben ragadtak volna. A temesváriak kétszer is helyzetbe kerültek, szögletet is kiharcoltak, amiből Gerbi fejese volt a legveszélyesebb, de a labda a keresztléc fölé szállt. Az 58. percben Marrone mintegy húsz méterről eltalált kapáslövése egy temesvári védőn irányt változtatva kevéssel kerülte el a bánságiak kapuját. Itt már érezhetően megváltozott a játék képe, Rodrigo érkezésével ugyanis egyre szebb támadásokat vezettek a hazaiak. A 63. percben Devenish leütközte Gál-Andrezlyt és mivel a labda még játékban volt, így a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Petre Ivanovici könyörtelenül bevágta: 1-0. A folytatásban Bărăbaș került ziccerbe, de lövése könnyű préda volt Devenish kapusnak. A 76. percben a lila-fehérek Gerbi révén veszélyeztetnek, miközben Takács cserét kért és elhagyta a pályát. Öt perc múlva szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Ursu lapos lövését Moga könnyedén ölelte magához. A túloldalon Kovács Lóránt a 83. percben labdát szerzett a tizenhatos előtt és nem sokat gondolkodott, gyönyörű góllal növelte előnyünket: 2-0.

A végjátékban a frissen becserélt Sándor Raul lövése fölé szállt, majd nem sokkal később Schieb jó kapáslövését Devenish semlegesítette. A 90. percben Rodrigo beadását Bara közelről bevágta: 3-0. A harmadik gól után Rodrigo is közel állt ahhoz, hogy feliratkozzon a gólszerzők közé, de lövése a kapufán csattant, így maradt a háromgólos győzelem.

Liga 2., Play-out 2. forduló

FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 3–0 (0–0)
Gólszerzők: Ivanovici (64. büntetőből), Kovács (83.), Bara (90.).

Fotó: fkcsikszereda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei