Kései góllal nyert és került közelebb a kupadöntőhöz a Sepsi


A jobban játszó háromszékieket egy mérkőzés választja el az újabb finálétól.

Győzelemmel kezdte a labdarúgó Román Kupa elődöntőjének párharcát a Sepsi OSK, miután hazai pályán szerda este 2-1-re megverte a CSU Craiova gárdáját.

Január 28-án egyszer már fogadta a CSU együttesét a Sepsi és akkor némi meglepetésre 3-1-re le tudta győzni a bajnokságban a kék-fehéreket. A Román Kupa elődöntőjében is jobban kezdtek a háromszékiek és a 14. percben már vezettek is: Cristian Barbut verte meg korábbi csapta védelmének teljes bal oldalát, a középre passzolt labdát pedig Marius Stefanescu pofozta az üres kapuba.

Támadásban maradt a Sepsi, de Nicolae Paun fejese célt tévesztett, míg Barbut lövését Mirko Piglacelli védte. A túloldalon csak Ante Roguljics okozott némi fejtörést Niczuly Rolandnak.

A szünet után is kezdeményezőbb volt a Sepsi, ám egy hatalmas védelmi után mégis egyenlített a Craiova. Az 54. percben Andres Dumitrescu vett át rosszul egy labdát, majd kétségbeesett mentési kísérlete során felrúgta a játékszerre lecsapó ellenfelét. A játékvezető némi hezitálás után, az asszisztens jelzésére büntetőt ítélt, amit Andrei Ivan gólra is váltott – noha Niczuly érezte az irányt.

A bekapott gól után ismét a vezetésért rohamozott a Sepsi, Radoszlav Dimitrov lövését azonban Pigliacelli védte. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, Dumitrescu valamelyes jóvá tette korábbi hibáját: bal oldali akciója után remekül szolgálta ki Catalin Golofcát, aki 15 méterről beállította a 2-1-es végeredményt.

Teljesen megérdemelten nyert tehát a Sepsi, ám az, hogy az egy gólos előny mire lesz elég a visszavágóra, az május 11-én kiderül. A bajnokság alapszakaszában, szeptemberben 1-1-re végzett egymással a két csapat Craiován. Ezzel az eredménnyel a Sepsi 2020 után másodszor jutna be a Román Kupa döntőjébe.

A másik ágon a Voluntari együttese kedden 2-0-ra legyőzte a vendég Argest, Fülöp Lóránd a hazaiaknál a 75. percben állt be.

fotó: frf.ro
 

A rovat legfrissebb hírei