Kiütéses sikerrel kezdett a Szejke SK


Egy percig sem volt kérdéses, hogy a mely csapat érdemli meg a pontokat és a Szejke SK jobb lábbal kezdte a bajnoki idényt.

Elkezdte a bajnoki menetelését az első ligás tagságra vágyó Székelyudvarhelyi Szejek SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata, amely a bajnokság nyitó mérkőzésén a Segesvári CNE-t fogadta.

A mintegy 1000 néző már az első percekben azt láthatta, hogy a Sipos Lóránt által felkészített alakulat úgy rohan át ellenfelén, mint kés a vajon. Egyre másra dobták a szebbnél szebb gólokat és így a szünetre már 15 góllal vezettek a segesvári fiatalokból álló alakulat ellen. A második félidőre sem változott a játék képe. Sipos vezetőedző gyakorlatilag mindenkinek lehetőséget biztosított a mérkőzés folyamán és azzal mindenki élni is tudott. A kapusok is remekeltek, hiszen Orbán a 10 kapott gól mellett 13 védést mutatott be, míg Jobb mérlege 6/11 volt.
 
A mérkőzése legfelemelőbb pillanatát, az eredményes játék mellett, az okozta, hogy a szünetben Ilyés Szabolcs a klub, illetve a Székelyföldi Kézilabda Akadémia igazgatója díjazta Bakó Lajos edzőt nyugdíjba vonulása alkalmából.
 
A következő játéknapon, szeptember 27-én este 18 órától a Székelyudvarhelyi Szejke SK a Segesvári VSK ellenfele lesz, idegenben. Ezen összecsapás viszont már sokkal több izgalmat tartogat, mint a mostani.
 
Eredmény, 1. forduló
 
Székelyudvarhelyi Szejke SK – Segesvári CNE 45–23 (25–10)
Szejke SK: Orbán Szilárd (13 védés / 10 kapott gól) – Csibi 5, Komporály 2, Balázs 8, Fekete 4, Kónya 6, Jére 3. Csere: Jobb (6/11)  – Katona 3, Tăuțean 5, Kopacz, Szász Előd 2, Pál Szilárd 3 (1), Lőrinczi, Palatka 3, Hadnagy 1. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
 
Fotó: Székelyföldi Kézilabda Akadémia / Facebook

A rovat legfrissebb hírei