Bajnoki címet jelentő gólpassz után: „Ez nagy dolog egész Székelyföldnek”!


A Ferencváros 33. bajnoki címének bebiztosításában óriási szerepet vállalt a kézdivásárhelyi Pászka Lóránd.

A Ferencvárosban végigjátszott első mérkőzésén a Magyar Kupa döntőjébe jutott csapatával, majd néhány nappal később a bajnoki címet bebiztosító gólt készítette elő, mindezt élete második magyar élvonalbeli mérkőzésén. Egyben az elsőn, amelyet végigjátszott. Mindezt a bravúrt Pászka Lóránd érte el, elmondhatjuk tehát: a székely játékos villámkarriert futott be eddig Magyarország legnépszerűbb és legeredményesebb labdarúgóklubjánál.

Pászka Kézdivásárhelyen született 26 évvel ezelőtt és februárban került a Ferencvároshoz a zöld-fehérek farmcsapatától, a Soroksártól. A 28. fordulóban a Kispest ellen léphetett először pályára az élvonalban Eldar Csivics sérülését követően, majd a következő egy hétben végigjátszotta a Magyar Kupa elődöntőjét és az Újpest elleni derbit, amellyel a Fradi bebiztosította zsinórban 4. bajnoki címét.

Ráadásul, miután az ősi rivális lila-fehérek a grúz Budu Zivzivadze büntetőjével a 6. percben megszerezték a vezetést, majd a 19. minutumban a norvég Tokmac Nguen kiegyenlített, a 39. percben Pászka remekül futott fel a bal szélen és tálalt Vécsei Bálint elé. Aki állítás nélkül lőtte ki a hosszú sarkot – mint később kiderült, bebiztosítva ezzel a Ferencváros bajnoki címét. Négy fordulóval a szezon vége előtt.

„A srácoknak nyilván nagyobb része van ebben (a bajnokság megnyerésében, szerk.), övék az érdem. Én csak félévkor érkeztem, sikerült most egy hazai mérkőzést is játszanom, de a Honvéd elleni már bemutatkoztam bajnokin, aminek nagyon örülök, és annak is, hogy végül is bajnoknak mondhatom magam”, nyilatkozta a meccs után szerényen Pászka.

„Ez egy nagy dolog, mint mondtam már az előzőekben is, hogy nem csak nekem, egész Erdélynek, remélem, hogy egy példa tudok lenni az ottani fiataloknak, megmutatva, hogy igenis kitartással és akarattal bármit el lehet érni, csak higgyenek magukban. A szüleim nagyon büszkék rám, nagyon köszönöm nekik, hogy több mint 750 kilométerről eljöttek, és ezt a győzelmet nekik, illetve a többi családtagnak ajánlom, akik otthon nézik most a tévé előtt ezt – remélem, hogy ők is ugyanúgy örülnek, mint én”, fogalmazott a bal oldali védő.

„Válogatott játékosokkal van tele a keret, ezt látni kell! Tisztában voltam a helyzetemmel, azt is tudom, hogy milyen volt a szerepem, amikor idejöttem. Szerettem volna bizonyítani, hogy bármikor lehet rám számítani. Azt gondolom, hogy ez ma sikerült, de a továbbiakban is szeretnénk alázatosan, szerényen dolgozni tovább”, tekintett a jövőbe a székely játékos.

 fotó: ftc.hu

A rovat legfrissebb hírei