Buzogány bravúrjaival közelebb került az Európa Kupa döntőjéhez a Nagybánya!


Az elődöntő első mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a Minaur férfi kézilabda-csapata.

A Nagybányai Minaur férfi kézilabda-csapata hazai pályán 34-28-ra legyőzte a svéd HK Alingsas együttesét az EHF Európa Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így komoly lépést tett a döntő felé. A fináléban biztosan norvég ellenfele lesz.

Kiegyenlített kezdés után Buzogány Árpád remek védéseinek is köszönhetően a Minaur 5-7-ről 12-7-re, majd 19-10-re is elhúzott az első félidő derekán, ezzel gyakorlatilag megágyazva a magabiztos győzelmének.

Az első félidő 19-12-es hazai előnnyel ért véget, a másodikban pedig a svédek nem tudtak felzárkózni, így a máramarosi gárda végül 34-28-ra nyerni tudott. Buzogány 14 védéssel járult hozzá a sikerhez, az EHF honlapjának statisztikái szerint 33,33%-os védési hatékonyságot mutatott be. Nagy Róbert is lehetőséget kapott, de az ellenfél kapujába nem talált be. Nem úgy Stefan Vujovics és Iuliu Csepreghi, akik meg sem álltak 9-9 találatig.

A hat gólos előny tudatában a Nagybánya bizakodva utazhat Svédországba, nem szabad elfelejtenie azonban, hogy februárban az Alingsas 41-30-al söpörte el a Tordai Potaissát. A másik ágon a Drammen HK hazai pályán 30-27-el győzte le a Naerbö LL együttesét, biztosan norvég gárda lesz tehát a Minaur ellenfele a döntőben – amennyiben sikerül kiharcolni a továbbjutást. A svédországi visszavágó időpontja amúgy április 30., szombat.

Szintén a döntőbe igyekszik a Minaur női együttese az EHF Európa Ligában, csakhogy Kerekes Éváékra négyes döntő vár május 14-én és 15-én, méghozzá a dániai Viborgban. A Nagybánya ellenfele ráadásul pont a házigazda Viborg lesz, míg a másik ágon a dán Herning-Ikast és a német Bietigheim csap össze.

fotó: ehfec.eurohandball.com

 

A rovat legfrissebb hírei