34 év után ismét európai kupa döntőjében a Nagybánya


Ezúttal nem Buzogány villogott a Minaur kapujában, de ez a lényegen mit sem változtatott.

Bejutott az EHF Európa Kupa döntőjébe a Nagybányai Minaur férfi kézilabdacsapata, miután az elődöntőben hazai pályán elért 34-28-as győzelem után három gólt megtartott előnyéből Svédországban is, ahol az Alingsas HK csak 31-28-ra tudott nyerni a szombat esti visszavágón.

Az első gólt ugyan a svédek szerezték, ezt követően viszont Buzogány Barna és Nagy Róbert csapata átvette a vezetést és a szünetig végig vezetett – 20 perc után már 9-6-ra is. Az első félidő vége mégis 10-10 lett.

A pihenő után a hazaiak ismét átvették a vezetést, de komoly előnyt nem tudtak kiharcolni. Olyannyira nem, hogy hat perccel a vége előtt még 26-26-ot mutatott az eredményjelző tábla. A máramarosi gárda továbbjutása tehát egyetlen percig sem forgott veszélyben, még akkor sem, ha az utolsó percekre kieresztettek és a svédek 31-28-ra nyerni tudtak.

Ha az elődöntő első meccsén Buzogány Barna remekelt a „bányászok” kapujában és 33,33%-os védési mutatót ért el, addig most 9-ből csak egyet tudott megfogni. A másik nagybányai kapus, Anton Tyerekov viszont 32-búl 9-et is hárított.

A Minaur 34 év után jutott be ismét egy európai kupasorozat döntőjébe. Hogy ott ki lesz az ellenfele, azt egyelőre nem lehet tudni, a norvég házirangadó első meccsén ugyanis a Drammen 30-27-re legyőzte a Naerbőt, a visszavágót pedig vasárnap rendezik. Az viszont ismert, hogy a döntő első mérkőzését május 21-én, a visszavágót pedig 28-án rendezik.

A Minaur 1985-ben az IHF, 1988-ban pedig az EHF Kupát nyerte meg az akkor egyaránt szovjet, jelenleg viszont ukrán Zaporozzsje, illetve litván Granitas Kaunas ellen.

fotó: csminaur.ro

 

A rovat legfrissebb hírei