Tizenöt hónap után talált be ismét az erdélyi csatár az NB I-ben


A Fradi székely védője újabb gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez az előrehozott kupadöntőn.

„Egy gát átszakadt bennem”, mondta érthető megkönnyebbüléssel a Zalaegerszeg csatára, Zsóri Dániel azt követően, hogy az MTK ellen megszerezte első gólját hosszan tartó sérülése után. Közben Pászka Lóránd újabb gólpasszal segítette csapatát, a Ferencvárost.

Zsóri 2021 márciusának közepén, még a Budafok játékosaként szenvedett súlyos térdsérülést. Télen úgy került a Zalaegerszeghez kölcsönbe, hogy a rehabilitációt anyaegyesületénél, a MOL Fehérvárnál végezte, de pályára még nem léphetett. Végül március 6-án, éppen a fehérváriak ellen térhetett vissza a pályára, a legutóbbi, 30. fordulóban pedig az MTK ellen meg is szerezte első gólját – a szezonban és a ZTE színeiben. Ezt megelőzőleg 2021 február 3-án volt eredményes – éppen jelenlegi csapata ellen.

A Nagyváradon született csatár az 59. percben lépett pályára és a 86. percben szerzett góljával a ZTE 0-2-ről még egyenlíteni tudott, de a ráadás pillanataiban érkezett a gyulafehérvári Gheorghe Grozav és megszerezte a győzelmet jelentő találatot az MTK számára.

„Idő kell hozzá, amíg visszaszerzem a jó formám, de úgy érzem, jó úton járok hozzá”, nyilatkozta a mérkőzés után a Nemzeti Sportnak Zsóri.

Jó úton halad Pászka Lóránd is, aki élete harmadik NB I-es meccsén második gólpasszát osztotta ki a Ferencvárosban. Emlékezhetünk rá, egy héttel ezelőtt az Újpest elleni derbin a kézdivásárhelyi védő készítette elő a Fradi bajnoki címét bebiztosító találatot, ezúttal pedig Pakson a 20. percben Muhamed Besic egyenlítő találatánál működött közre. A Fradi ezt a találkozót is megnyerte 2-1-re, a két csapat pedig május 11-én a Magyar Kupa döntőjében találkozik ismét.

Eredményes hetet zárt a nagybányai Claudiu Bumba is, aki a 85. percben a Kisvárda egyenlítő találatát szerezte a Kispest otthonában, beállítva egyben az 1-1-es végeredményt is.

A szatmárnémeti Rus Adrian végig a pályán volt Debrecenben, ahol csapata, a MOL Fehérvár 3-0-ra nyerni tudott. Szintén győzelmet ünnepelhetett Corbu Marius, aki a Puskás Akadémiát a 71. percig segítette, hogy 3-1-re legyőzzék a Mezőkövesdet. A kövesdiek kapuját ezúttal is a marosvásárhelyi Tordai Árpád védte.

 

A rovat legfrissebb hírei