Micsoda bravúr: székely döntő a Román Kupában


Történelmi meccsre kerül sor.

Bejutott a Román Kupa döntőjébe a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FK Csíkszereda, így történelmi fináléra kerül sor a sorozatban.

Az FK Csíkszereda az elődöntő első meccsén a FCSB vendégeként tudott nyerni 2–1-re így Demény Norbert tanítványai bizalommal várhatták a hazai visszavágót.

Az FK Csíkszereda fiataljai nagyon határozottan kezdtek és rögtön a kapujuk elé szögezték ellenfelüket. Ennek pedig az ötödik percben lett meg az eredménye, amikor Csala lövése zörgette meg a hálót. A folytatásban is az FK maradt aktívabb, de hiába. Az első valamire való vendég akció góllal zárult a 17. percben.

Ez meghozta a vendég csapat kedvét és előbb egy távoli bombával próbálkoztak, majd újabb gólt szereztek. A 31. percben Moraru a tizenhatos sarkától lőtt nagy gólt. A hajrára mindkét oldalon jegyezhettünk egy-egy akciót, de nem hozott eredményt.

A fordulást követően a FCSB volt sokkal aktívabb és a nyomást az FK védelme nem bírta el. A 64. percben a vendégek kettőre növelték előnyüket és így más ők álltak továbbjutásra. Demény Norbert alakulata alaposan össze kellett kapja magát.

Ezt pedig meg is tették a csíkiak.

A 74. percben a frissen becserélt Barabás beadásából Csala a keresztlécet találta el. A 81. percben Stavrositu késve ütközte le El-Sawyt, ezért a játékvezető tizenegyest fújt. A büntetőt Gergely Botond magabiztosan értékesítette és ezzel életben tartotta a továbbjutási esélyeket. Hat perc múlva Sebestyén indította Bărăbașt, aki egy befuthatatlannak tűnő labdát ért utol és remekbeszabott labdájába El-Sawy akrobatikus mozdulattal ért bele és egy gyönyörű góllal egyenlített.

Ezzel a találattal az FK kivívta a továbbjutást és döntőbe jutottak. A fináléban a Sepsi OSK lesz az ellenfél.

Az a Sepsi OSK, amelynek a Kolozsvári U volt az ellenfele. Az odavágón a háromszékiek 2–1-es sikert könyvelhettek el és így minimális előnnyel várhatták a kolozsvári visszavágót.

A nyitány nem alakult jól a háromszékieknek, hiszen Moraru juttatta előnyhöz a hazaiakat, ám innen volt visszaút. A 35. percben Bende Bence egyenlített, majd a második félidő hajrájában Niczuly Rajmund találatával a győzelmet és a döntőbe jutást érő találatot is bevitték a szentgyörgyiek.

A Román Kupa döntőjét május 19-én rendezik, egyelőre ismeretlen helyszínen.

U19-es Románia Kupa, elődöntő visszavágó
FK Csíkszereda – FCSB 3–3 (1–2)
Gólszerzők:
Csala (5.), Gergely (82. tizenegyesből), El-Sawy (88.), illetve Burnaz (17.), Popescu (31.), Moraru (67.).
Továbbjutott: az FK Csíkszereda 5–4-es összesítéssel.

Kolozsvári U – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (1–1)
Gólszerzők:
Moraru, illetve Bende, Niczuly.
Továbbjutott: a Sepsi OSK, kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel.

Fotó: fkcsikszereda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei