Legyőzték a Hagi Akadémiát


Előnyben az FK az elődöntőben.

Hátrányból állt fel a Hagi Akadémia ellen az FK Csíkszereda U19-es csapata, amely bravúrgyőzelmet aratott az Elitliga elődöntőjében.

Kellemes napsütésben és jelentős érdeklődés mellett vette kezdetét az U19-es Elitliga elődöntője, amelyen a sokszoros román válogatott Gica Popescu is jelen volt, akinek a fia is játszott és ugyanakkor a Hagi Akadémia igazgatója is. Az tény, hogy Csíkban még nem fordult meg olyan játékos, aki korábban az FC Barcelona csapatkapitánya is volt.

A vendégek úgy érkeztek meg az elődöntőre, hogy az idény során még nem érezték meg a vereség ízét… Nem utolsó sorban a tavalyi finálé ismétlődik meg az elődöntőben.

Az első percekben a vendégek kétszer is lerohanták a kapunkat, de szerencsére a védelmünk mindkét alkalommal a helyén volt. A Hagi Akadémia játékosai szervezett, minőségi játékot mutattak be, több játékosuk is a felnőtt csapatban az első ligában, valamint a harmadosztályban is vitézkedik. A 16. percben Bodisteanu egy remek indítást követően jól lépett ki a védőink között és egy az egyben a kapussal nem hibázott. A folytatásban a mieink megpróbáltak építkezni, de a Farul jól zárta a területeket. A 27. percben újabb nagy lehetőséget hagynak ki a vendégek, Tanasa lökete kevéssel megy Karácsony kapuja mellé. Félórányi játékot követően a mieink még nem lőttek kapura, ez is jól bizonyítja a vendégek szervezettségét. A 43. percben egy baloldali Bujdosó beadásról El-Sawy maradt le, de a labda Bărăbaș elé pattant, aki lövésre szánta el magát, lökete azonban csúnyán fölé ment, így szünetig az eredmény nem változott.

Félidőben egy helyen cserélt Demény Norbert vezetőedző, Sándor helyett Szakácsot küldte pályára. Az 55. percben sikerült az egyenlítés, a Csala által elvégzett szabadrúgásba Bărăbaș ért bele jól és a labda a hálóban kötött ki. Öt perc múlva ismét megingott a vendégek védelme és Csala szemfülesen használta ki a lehetőséget, jól helyezett lövését Dinca nem tudja hárítani. Micsoda fordulat, micsoda feltámadás, megfordította az eredményt az FK, majd a 65. percben Bujdosó is villant, a tizenhatoson belülről fordulásból vágta a labdát a Farul kapujába.

A folytatásban a vendégek veszélyeztettek többször is, a 76. percben Gergely mentett nagyot, miután a Farul gólszerzője Bodisteanu kapura lövését blokkolta. Két perc múlva már szépített a Farul, Bodisteanu lövését Karácsony még védeni tudta kétszer is, de a kipattanóra érkező Tănasă labdája Gergely lábáról pattant a hálóba: 3-2. A gólt követően a frissen érkező Agiveli óriási ziccerbe került, de Karácsony parádésan állta útját, akárcsak a 86. percben Hadnagy, aki a gólvonalról vágta ki a labdát. Egy perc múlva Karácsony érkezett késve és ököllel találta el Cojocarut, jogos a büntető, de Bodisteanu szerencsénkre nem tudott élni a lehetőséggel és mellé rúgta a tizenegyest. A hajrát a vendégek megnyomták ugyan, de a mieink jól állták a sarat és megtartották az eredményt. Egy hét múlva Konstancán visszavágó.

U19-es Elitliga elődöntő
FK Csíkszereda – FC Farul Konstanca 3:2 (0:1)
Gólszerző: Barabas (55.), Csala (60.), Bujdosó (65.), illetve Bodisteanu (16.), Tanasa (78.)

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei